Allegro tarım ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Allegro tarım ilacı nedir?
  2. Hangi tarım ilaçlar yasaklandı?
  3. Midfield tarım ilacı nedir?
  4. Orvego ne işe yarar?
  5. Veliyette ne için kullanılır?
  6. Imidacloprid yasaklandı mı?
  7. Imidacloprid ilaç yasak mı?
  8. Echo 5 EC ne işe yarar?
  9. Helga Süper nerelerde kullanılır?
  10. Signum tarım ilacı ne işe yarar?
  11. Nando tarım ilacı ne işe yarar?
  12. Veliyette fungisit nedir?
  13. Aliette ne için kullanılır?

Allegro tarım ilacı nedir?

ALLEGRO bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınabilen iki yönlü sistemik bir fungusittir. O nedenle, uygulandığında 5-6 saat sonra şiddetli yağış bile olsa uygulamanın tekrarı gerekmez.

Hangi tarım ilaçlar yasaklandı?

1-Dünya Sağlık Örgütü tarafından “son derece tehlikeli”, “yüksek seviyede tehlikeli” ve “muhtemel kanserojen” olarak belirlenen ve tarımda kullanılan 13 etken madde (Difenacoum, ethoprophos, cyfluthrin, beta-cyfluthrin, zeta-cypermethrin, fenamiphos, formetanate X formetanate hydrochloride, methiocarb, methomyl, ...

Midfield tarım ilacı nedir?

İlaç yabancı otların 3-6 yapraklı olduğu ve hızlı bir gelişme gösterdikleri genç dönemlerinde (Kanyaş için bu dönem yabancı. otların 30 cm oldukları devredir) otların üzerine püskürtülmek sureti ile kullanılır. ... Yabancı otların gelişmelerinin çok yavaş olduğu kurak şartlarda ve düşük sıcaklıkta uygulama yapılmamalıdır.

Orvego ne işe yarar?

Özel geliștirilmiș formülasyonu sayesinde Orvego® hızla yaprak yüzeyini film tabakası șeklinde sarar ve yaprak yüzeyindeki mumsu tabakada (wax) tutunur. Bu nedenle hastalık etmeni gelișecek alan bulamaz ve uzun süreli mükemmel etki sağlanır.

Veliyette ne için kullanılır?

Sistemik toprak ve tohum fungisitidir. DNA/RNA sentezini engeller.

Imidacloprid yasaklandı mı?

Imidacloprid. 19 Aralık 2018 tarihi itibari ile şu ürünlerde kullanımı sonlandırıldı: Antepfıstığı, Armut, Bağ, Bamya, Biber, Domates (tarla), Elma, Fasulye, Hıyar (tarla),Kabak, Kiraz, Pamuk, Patates, Patlıcan (tarla), Şeftali, Turunçgil, Tütün ve Zeytin.

Imidacloprid ilaç yasak mı?

Alınan karara göre neonikotionoid sınıfındaki “clothianidin” etken maddesini içeren bitki koruma ürünlerinin kullanımı tamamen yasaklanırken, “imidacloprid” ve “thiamethoxam” içeren ilaçlar tarım ilaçlar ise artık belli tarım ürünlerinde kullanılamayacak.

Echo 5 EC ne işe yarar?

Ürün yabancı otların 3-6 yapraklı olduğu ve hızlı gelişme gösterdikleri genç dönemlerinde (Kanyaş için dönem yabancı otların 30 cm oldukları devredir.) otların üzerine püskürtülmek sureti ile kullanılır. ... Yabancı otların gelişmelerinin çok yavaş olduğu kurak şartlarda ve düşük sıcaklıkta yapılmamalıdır.

Helga Süper nerelerde kullanılır?

HELGA SUPER
Bitki AdıZararlıDozu
AyçiçeğiÇayır püskülü (Poa spp.)100 ml/da
AyçiçeğiYabani arpa (Hordeum geniculatum)100 ml/da
BağKanyaş-Geliç (Sorgum halapense)100 ml/da
BağKöpek dişi ayrığı (Cynodon dactylon )100 ml/da
36 satır daha

Signum tarım ilacı ne işe yarar?

Havuç ve domateste külleme, marul ve hıyarda beyaz çürüklük, soğan, çilek ve domateste kurşuni küf, patates ve karpuzda yaprak yanıklığı hastalıklarına karşı etkilidir.

Nando tarım ilacı ne işe yarar?

Sebze fidelerinde çökerten ve kök çürüklüğü (Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Alternaria spp., Sclerotinia spp., Phytophthora spp.) SOLGUNLUK VE KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ ((Fusarium spp., Phythium spp., Phytopthora spp.)) Çökerten ve kök çürüklüğü (Fusarium spp., Sclerotinia spp., Phytophthora spp.)

Veliyette fungisit nedir?

VELİYETTE (Fosetyl-Al %80) bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınabilen iki yönlü sistemik bir fungisittir. O nedenle, uygulandığında 5-6 saat sonra şiddetli yağış bile olsa ilaçlamanın tekrarı gerekmez.

Aliette ne için kullanılır?

Aliette iki yönlü taşınabilmesi özelliği sayesinde, bitkinin her organına taşınarak tam bir koruma sağlar. Hızlı sürgün gelişmesinin olduğu Nisan, Haziran ve Eylül aylarında uygulama yapılmalıdır. Ağır bulaşık bahçe- lerde iki yıl her üç dönemde de birer ilaçlama yapılmalıdır.