Defacto anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Defacto anlamı ne demek?
  2. Defacto coğrafya ne demek?
  3. Hukuken tanınmış olmak ne demek?
  4. Devletin hukuki kişiliği nedir?

Defacto anlamı ne demek?

De facto (Latince telaffuz: [deː ˈfaktoː]) veya de fakto, "gerçekte", "uygulamada", "fiilen", "fiilî" ya da "pratikte" anlamında kullanılan Latince deyiş. "Kanuna göre" veya "hukukî olarak" anlamına gelen "de jure" ile karşıt olarak sıkça kullanılır.

Defacto coğrafya ne demek?

Her iki kavram da Latince kökenlidir ve birbirlerinin zıttı olaraktan nitelendirilebilinir. ... De Facto kelime anlamı olaraktan “gerçekte olan-fiili-uygulamada olan” gibi anlamlar taşımaktadır. De Jure ise “kanuna göre-hukuka göre” anlamlarını taşımaktadır.

Hukuken tanınmış olmak ne demek?

Uluslararası hukukta diplomatik tanıma (veya hukuken tanıma), bir devletin başka bir devlet veya yönetimin, statüsünü veya bir eylemini, kabul ettiği, dahilî ve uluslararası sonuçlar doğuran, tek taraflı bir politik eylemdir.

Devletin hukuki kişiliği nedir?

Devletin hukuki kişiliği, temelde devletin hukuken nasıl nitelendirileceğini anlatmaktadır. Bu nitelendirme bir tüzel kişiliğe sahip bir hukuk sujesini ifade eder. Devlete atfedilen tüzel kişilik, devleti unsurlarından bağımsız bir biçimde bütün ve sürekli bir varlık kılarken üst bir gerçeklik olarak kuracaktır.