Seğirme ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Seğirme ne demek TDK?
  2. Seyirmek anlamı nedir?
  3. Seyretti ne demek?
  4. Seyrinde gitmek ne demek?
  5. Seyrini değiştirmek ne demek?
  6. Eğlenmek görmek öğrenmek için bakmak nedir?
  7. Seyir ettim nasil yazilir?
  8. Seyiri mi seyri mi?
  9. Değişmek ne demek TDK?
  10. Film izlemek mi film seyretmek mi?

Seğirme ne demek TDK?

(nsz) Genellikle vücudun bir yerinde deri ile birlikte derinin hemen altındaki kaslar hafifçe oynamak: “Üç dört gün oluyor, sol gözümün alt kapağı seğiriyordu.” -B. Felek. Sindirmek.

Seyirmek anlamı nedir?

Seyirlik nedir sözlük anlamı kısaca? Seyirlik tanımı, anlamı: Gidiş, yürüyüş, ilerleyiş. Özellikle gemilerin belli bir rotayı takip ederek yolculuk etmesi.

Seyretti ne demek?

Eğlenmek, görmek, öğrenmek vb. için bakmak, izlemek. (gemi için) İlerlemek, yol almak.

Seyrinde gitmek ne demek?

Bir yerden başka bir yere gitmek için yola çıkma.

Seyrini değiştirmek ne demek?

1. Başka şekle dönüştürmek, oluğundan başka türlü veya farklı duruma getirmek, tâdil etmek: Ya gün seyrini değiştirmeli / Ya sen ya ben bugünkü kafamızı (Câhit S. Tarancı).

Eğlenmek görmek öğrenmek için bakmak nedir?

Eğlenmek, görmek, öğrenmek için bakmak, seyretmek. Belirli bir yönde gitmek. Gözlemek, incelemek. Belirli bir tutum, davranış veya düşünceyi benimsemek.

Seyir ettim nasil yazilir?

“Seyretmek mi?” yoksa “Seyir etmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Seyir etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Seyretmek şeklinde olmalıdır.

Seyiri mi seyri mi?

“Seyretmek mi?” yoksa “Seyir etmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Seyir etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Seyretmek şeklinde olmalıdır.

Değişmek ne demek TDK?

a. 1. Bir zaman dilimi içindeki değişikliklerin bütünü: “Bu müsamere günündeki selamlama süresince bedenimde bir değişim olmuştu.” -A. Ağaoğlu. 2. Para aracılığı olmaksızın, bir nesnenin dolaysız olarak bir başka nesne ile değiştirilmesi, değiş, değişme, değiş tokuş, takas, mübadele, trampa, trok. 3. biy.

Film izlemek mi film seyretmek mi?

film izlemek değil, film seyretmek denir demişti. izlemek, izini sürmek, takip etmek anlamına gelirmiş. bu anlamda bakıldığında 'dizi izlemek' yani dizi takip etmek anlamında kullanılabilir. ancak o dizinin ilgili bölümü yine seyredilecektir.