Performans egzoz ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Performans egzoz ne işe yarar?
  2. Hangi egzoz daha iyi?
  3. Arka egzoz susturucu ne işe yarar?
  4. Spor susturucu ne işe yarar?
  5. Egzoz sesi kaç desibel olmalı?
  6. Araçlardaki egzoz susturucusu ne işe yarar?
  7. Son susturucu ne işe yarar?
  8. Motor egzoz kaç desibel olmalı?
  9. Eksoz muayeneden geçer mi?
  10. Motosiklet gürültüsü kaç dB?

Performans egzoz ne işe yarar?

Performans egzozlar aracın egzoz sesini çok yok etmezler bunun aksine aracın gazına bastığınızda araçtan güçlü bir ses çıkmasına sebep olurlar aynı zamanda aracın motorundan çıkan artık gazın da dışarıya daha kolay atılmasına yardımcı olur.

Hangi egzoz daha iyi?

En İyi Performans Egzoz Markaları
  • Supersprint Egzozları Yaklaşık bir yarım asırdır dünya çapında en kaliteli ve en iyi egzozları üretmektedir. ...
  • TUBISTYLE ITALY. Bu egzoz modeli daha çok Ferrari, Lamborghini, Maserati gibi lüks araçlar için tercih edilmektedir. ...
  • DEVİL S.A.S. ...
  • Borla Performance Industries.
BE

Arka egzoz susturucu ne işe yarar?

Egzoz susturucusu egzoz gazlarının motordan çıkarken çok yüksek bir basınçla dışarıya atılır. İşte dışarıdan duyulacak gürültüyü egzoz borusu çıkışını dışarıdan duyulacak sesi azaltmaya yarar.

Spor susturucu ne işe yarar?

Bu susturucular egzoz sesini çok az keser. Bunun sonucu gaza basıldığında dışarı oldukça fazla bir ses çıkar. Ancak bunun yanında motordan çıkan yakıt gazları da dışarıya çok kolay bir şekilde salınır. Aracın dışarıya çıkardığı ses de o kadar fazla rahatsız edici bir ses değildir.

Egzoz sesi kaç desibel olmalı?

Araçlardaki egzoz desibel sınırı, 75-84 arasında değişkenlik gösterir. Bu değişkenlik, aracın cinsine, motor gücüne göre değişmektedir. Ancak; egzozdan ses geldiğinden dolayı ceza yazılması için, desibel ölçümüne gerek yoktur.

Araçlardaki egzoz susturucusu ne işe yarar?

Egzoz susturucusu egzoz gazlarının motordan çıkarken çok yüksek bir basınçla dışarıya atılır. İşte dışarıdan duyulacak gürültüyü egzoz borusu çıkışını dışarıdan duyulacak sesi azaltmaya yarar. ... Bazı araçlarda iki susturucu olmasına rağmen neden halen ses çıkar diye düşünülür.

Son susturucu ne işe yarar?

Egzoz sistemi içinden gelen atık gaz, sistemin dışına çıkamadan önce son susturucuya girer. Son susturucu içinde çeşitli kanallara ve bölümlere ayrılan sistem, bu sayede gazın şiddetinin sönümlenmesini sağlar.

Motor egzoz kaç desibel olmalı?

Araçlardaki egzoz desibel sınırı, 75-84 arasında değişkenlik gösterir. Bu değişkenlik, aracın cinsine, motor gücüne göre değişmektedir. Ancak; egzozdan ses geldiğinden dolayı ceza yazılması için, desibel ölçümüne gerek yoktur.

Eksoz muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK tarafından izin verilen 43R ve TUV onaylı parçalardı, ancak 2020 yılında çıkan yasaya göre otomobillerin egzozlarında yapılabilecek en ufak değişiklik bile aracın muayeneden kalmasına neden oluyor.

Motosiklet gürültüsü kaç dB?

MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ
Motorlu Araç TipiAzami Dış Gürültü Seviyeleri dB(A)
M2/N1 2ton < AYA ≤ 3,5 ton79+1(**)
M2/M3 Motor gücü < 150 KW80
M2/ M3 Motor gücü ≥ 150 KW83
N2/N3 Motor gücü < 75 KW81
3 satır daha