Bebeklerde geniz eti ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde geniz eti ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Geniz eti ameliyatı basit mi?
  3. Bebeklerde geniz eti ameliyatı ne zaman yapılır?
  4. Geniz eti ameliyatından sonra ne yapılmalı?
  5. Geniz eti ameliyati ne kadar?
  6. Bebeklerde geniz eti olur mu?
  7. Burun eti ameliyatı sonrası ses değişikliği olur mu?

Bebeklerde geniz eti ameliyatı nasıl yapılır?

Geniz etinin alınması genel anestezi altında yapılır. Ağız açacağı denilen bir alet uygulanarak ağız açık hale getirilir ve küçük dil arkasına yerleşmiş olan geniz eti küret adı verilen aletler ile kazınarak alınır. Ameliyat sırasında komplikasyon görülmesi çok nadir bir durumdur. Durdurulamayan kanama olabilir.

Geniz eti ameliyatı basit mi?

Ayrıca medikal tedavilere rağmen geçmeyen, en az 3 ay tıkayıcı hava yoluna neden olan enfeksiyonların tedavisi cerrahi yöntemlerdir. Geniz eti ameliyatı, yaklaşık 20 dakika süren, kesi gerektirmeyen basit bir ameliyattır.

Bebeklerde geniz eti ameliyatı ne zaman yapılır?

Ancak bu kadar küçük yaşta geniz etinin büyümesi çok çok nadirdir. Yine 8 yaşından sonra geniz eti ameliyatı ihtiyacı azalacaktır. Özet olarak geniz eti ameliyatı gerekli olan çocuklar 6 aylıktan itibaren her yaşta ameliyat olabilirler. Ameliyatın en sık yapıldığı yaş aralığı ise 4-6 yaştır.

Geniz eti ameliyatından sonra ne yapılmalı?

Geniz eti ameliyatı sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için türlü ilaçlar verilebilir. Çoğu durumda tam iyileşme bir veya iki hafta sürmektedir. İşlem sonrası boğaz ağrısı görülebilir ancak bu durum normaldir ve bölgenin nemli kalması ve ağrının hafiflemesi için bol miktarda sıvı tüketilmesi önem taşır.

Geniz eti ameliyati ne kadar?

Geniz eti ameliyatları her zaman genel anestezi altında yapılmaktadır. Cerrahi işlem 5-10 dakika sürmekle beraber anestezi işlemleri ile birlikte toplam ameliyat süresi 45- 60 dakika civarında olmaktadır.

Bebeklerde geniz eti olur mu?

Geniz eti normal çocuklarda 2-3 cm civarındadır. Burun arkasından yukarıya doğru yayılmıştır. Geniz eti büyümesi hava yolları ve orta kulak ile geniz arasındaki kanalda yani östaki borusunda tıkanıklık oluşturur.

Burun eti ameliyatı sonrası ses değişikliği olur mu?

KONUŞMA: Ameliyat sonrası konuşmanın genizden gelmesi normaldir ve bu durum 3 hafta kadar sürebilir. Sesin oluşumunda genizdeki hava boşluğunun hacminin rolü vardır bu nedenle genizi dolduran adenoid dokusunun alınmasını takiben ses tonunda hafif bir değişiklik kalıcı olarak oluşabilir.