Jinjivit nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Jinjivit nasıl geçer?
  2. Jinjivit ne demek?
  3. Jinjivit neden olur?
  4. Gingivit tedavisi nedir?
  5. Diş eti iltihabına neden olur?
  6. Gingivitis nedir nasıl oluşur?
  7. Periodontal tedavisi nasıl yapılır?
  8. Diş eti hassasiyeti nasıl geçer evde?
  9. Diş eti hassasiyeti ağrısına ne iyi gelir?

Jinjivit nasıl geçer?

Gingivit çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez. Fakat iltihabın çok büyük olması ve 4-5 günden uzun sürmesi durumunda mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.

Jinjivit ne demek?

Diş eti iltihabı (jinjivit), dişeti çizgisini de oluşturan ve diş etini tahriş eden plaktan kaynaklanır. Diş eti hastalığının en erken evresi olan diş eti iltihabı periodontal hastalığa dönüşmeden önlenebilir. Bu nedenle kırmızımsı, hassas, kanayan, çekilen diş etleri ve kötü nefes gibi belirtilere dikkat edinmelidir.

Jinjivit neden olur?

Gingivitin temel sebebi, diş eti çizgisinde plak birikmesidir. Plak, diş etine saldırarak enflamasyona sebep olan bakterileri içerir. Gingivit hafif seyreder. Diş fırçalama esnasında hafif bir kanama ortaya çıkar.

Gingivit tedavisi nedir?

Gingivitis tedavisi için, diş eti çizgisinin altına inen plak ve bakterilerin derinlemesine temizlenmesi gerekir. Gingivitisi tedavi etmek ve önlemek için gereken tek şey, doğru diş fırçalama, diş ipi kullanma ve düzenli diş hekimi ziyaretleri olmalıdır. Gingivitis genellikle evde iyi bir diş hijyeni ile önlenebilir.

Diş eti iltihabına neden olur?

Diş eti iltihabının ilk nedeni, diş plağı oluşumunu destekleyen zayıf ağız hijyenidir. Sonra tütün, alkol, bazı ilaçlar veya hormonal değişiklikler gelir. Kötü takılan bir protez, diş etlerinin iltihaplanmasından da sorumlu olabilir. Diş eti iltihabı, periodontal hastalığın ilk aşamasıdır.

Gingivitis nedir nasıl oluşur?

Kısacası Gingivitis diş eti iltihabıdır. Dişler ve diş etleri üzerinde biriken yapışkan bir film olan bakteri plağından kaynaklanır. Bakteri plağı, diş etlerinin kızarmasına, şişmesine ya da kanamasına neden olan asit ve toksinler üretir.

Periodontal tedavisi nasıl yapılır?

Cerrahi periodontal tedavinin ana amacı; cep derinliklerini ortadan kaldırmak, kemik-diş eti ve diş ilişkisini orjinaline benzetmeye çalışmak, böylece hastanın ve hekimin kolay temizleyebileceği bir ortam yaratmaktır. Bu nedenle “düzeltici tedavi” olarak da isimlendirilir. Operasyonlar lokal anestezi altında yapılır.

Diş eti hassasiyeti nasıl geçer evde?

Tuzlu suyla gargara ağızdaki mikrop ve bakterileri yok ederek diş eti iltihabının önüne geçer. Ayrıca dişlerdeki sızlama ve hassasiyeti ortadan kaldırır. Üstelik yapımı da çok kolaydır. Tek yapmanız gereken bir bardak suya bir çay kaşığı tuz eklemek ve dişinizi fırçaladıktan sonra bu suyla ağzınızı çalkalamak.

Diş eti hassasiyeti ağrısına ne iyi gelir?

Düzenli diş fırçalamak, kompres uygulamak ve gargara yapmak bu yöntemler arasında en sık başvurulanlardır. Diş fırçalama sayesinde ağrıya sebep olabilecek kırıntılar hızlı bir şekilde bölgeden uzaklaştırılmaktadır. Gargara da hassaslaşan diş etleri için bir nevi uyuşturucu vazifesi görmektedir.