H ve R türü yetki belgesi sahipleri hangi yetki belgesi sahipleriyle anlaşma yapamaz?

İçindekiler:

  1. H ve R türü yetki belgesi sahipleri hangi yetki belgesi sahipleriyle anlaşma yapamaz?
  2. Karayolu taşıma Yönetmeliğine göre şoförler hangi belgeyi almak zorundadır?
  3. Karayolu taşıma Yönetmeliği'ne göre yetki belgesi sahipleri yetki belgesinin verilmesinden itibaren kaç ay içinde faaliyete başlamak zorundadır?
  4. H ve R türü yetki belgesi nedir?
  5. Hangisi Karayolu Taşıma Kanunu'nun kapsamı dışındadır?
  6. Şoförler hangi belgeyi almak zorundadır?
  7. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Kanunu'nun kapsamı içerisinde yer alır?
  8. D4 yetki belgesini kim verir?
  9. Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahipleri taşıtlarında kaç adet boyun korsesi bulundurmak zorundadır?
  10. H ve R türü yetki belgesi sahipleri kimlerle sözleşme yapamaz?
  11. Karayolu Taşıma Yönetmeliği nedir?
  12. Çalışan çalıştırılan şoförlerin kaç yaşından gün almamış olmaları şarttır?
  13. Karayolunda Ticari olarak tescil edilmiş bir motorlu taşıtı süren ve SRC belgesi ve psikoteknik belgesi almış kişiye ne denir?
  14. D4 yetki belgesi nereden alınır?
  15. D2 belgesi kaç para 2020?
  16. D2 belgesi almak için kaç koltuk sayisi?

H ve R türü yetki belgesi sahipleri hangi yetki belgesi sahipleriyle anlaşma yapamaz?

f) H ve R türü yetki belgesi sahipleri; C1 ve K2 yetki belgesi sahipleriyle anlaşma veya sözleşme yapamazlar. g) Posta gönderilerinin karayoluyla taşınabilmesi için ayrıca 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu kapsamında yetki belgesi alınması zorunludur.

Karayolu taşıma Yönetmeliğine göre şoförler hangi belgeyi almak zorundadır?

Yetki belgesi sahiplerinin yetki belgelerinin geçerlilik süresince karayolu taşımacılık faaliyetlerinin icrası ile ilgili olarak uymak sureti ile mesleki saygınlığa sahip olmaları gerekmektedir.

Karayolu taşıma Yönetmeliği'ne göre yetki belgesi sahipleri yetki belgesinin verilmesinden itibaren kaç ay içinde faaliyete başlamak zorundadır?

MADDE 17 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında verilen ve yenilenen yetki belgelerinin süresi 5 yıldır. Ancak, 19 uncu maddenin birinci fıkrasında belirlenen doksan günlük süre içerisinde yenilenen yetki belgeleri için yenilenmiş olan yetki belgesinde kalan süre, yenilenen yetki belgesinin geçerlilik süresine ilave edilir.

H ve R türü yetki belgesi nedir?

H türü yetki belgesi Ticari amaçla yurtiçi ve uluslararası eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.

Hangisi Karayolu Taşıma Kanunu'nun kapsamı dışındadır?

19. Aşağıdakilerden hangisi 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun kapsamı dışındadır? Nakliyat ambarı işletmeciliği. Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari olmayan taşımalar.

Şoförler hangi belgeyi almak zorundadır?

Ayrıca, karayoluyla yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan ticari araçlarda çalışan şoförlerin, sürücü mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunludur. Bu maddeye ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir. 18.1.1954 tarihli ve 6224 sayılı Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu hükümleri saklıdır.

Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Kanunu'nun kapsamı içerisinde yer alır?

Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri komisyoncularını, nakliyat ambarı ve kargo işletmecilerini, taşıma işlerinde çalışanlar ile taşımalarda yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapıları ve benzerlerini kapsar.

D4 yetki belgesini kim verir?

D4 Yetki Belgesi Belge Özel Notu İliçi taşımalarda; talep sahibinin merkezi adresinin bulunduğu ilin İl Trafik Komisyonundan alınacak D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o ildeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığına dair İl Trafik Komisyonu kararının Bakanlığa sunulması şarttır.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahipleri taşıtlarında kaç adet boyun korsesi bulundurmak zorundadır?

b)Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda, taşıma esnasında taşıtın çalışma düzenini olumsuz bir şekilde etkilemeyecek, çalışır vaziyette haberleşme cihazı bulundurulması zorunludur. c) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 10 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur.

H ve R türü yetki belgesi sahipleri kimlerle sözleşme yapamaz?

e) F, G ve H türü yetki belgesi sahipleri kendi nam ve hesaplarına taşıma yapamaz, yaptıramaz ve yolcu bileti veya taşıma faturası düzenleyemezler. f) H ve R türü yetki belgesi sahipleri; C1 ve K2 yetki belgesi sahipleriyle anlaşma veya sözleşme yapamazlar.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, karayolu taşımacılık faaliyetlerini ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek; taşımacılık faaliyetlerinde düzeni ve güvenliği sağlamak; taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, ...

Çalışan çalıştırılan şoförlerin kaç yaşından gün almamış olmaları şarttır?

Bu yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerde çalışan/çalıştırılan şoförlerin; yolcu taşımalarında büyük otobüs kullananlarının 26 yaşından gün almış olmaları, diğer yolcu ve eşya taşımalarında başlangıç yaşı tanımlaması olmadan çalışma yaş sınırı ise; 63 yaşından gün almamış olmaları, olarak belirlendi.

Karayolunda Ticari olarak tescil edilmiş bir motorlu taşıtı süren ve SRC belgesi ve psikoteknik belgesi almış kişiye ne denir?

SRC Belgesi ve Kursu. Ticari amaç ile yük, yolcu, eşya ve kargo taşımacılığı yapan sürücülere 17.10.19/1 maddesine göre Karayolunda, ticari olarak tescil edilmiş bir motorlu taşıtı süren kişilere şoför denir.

D4 yetki belgesi nereden alınır?

D4 belgesine sahip olmak isteyen kişi ya da kurumların, vergi levhalarında belirtilen adresteki ilin, Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekir. Hazırlamaları gereken belgeler de gerçek ve tüzel kişiler için değişiklik göstermektedir.

D2 belgesi kaç para 2020?

D2 Yetki Belgesinin özellikleri şu şekildedir; Belge harç ücreti: 180.031 TL. Minimum 75 koltuk kapasitesi. Minimum 30.000 TL sermaye.

D2 belgesi almak için kaç koltuk sayisi?

D2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal otobüslerle toplam 75 adet koltuk kapasitesine ve 30.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.