Felsefe öğrenmek için hangi kitaplar?

İçindekiler:

  1. Felsefe öğrenmek için hangi kitaplar?
  2. Felsefe deyince ne anlıyoruz?
  3. Felsefenin bize yararı nedir?
  4. Ilk felsefe kitabını kim yazdı?
  5. Felsefe nedir ne değildir kısaca?
  6. Felsefe tarihi ne işe yarar?
  7. Ilk felsefe tarihçisi kimdir?
  8. Ilk felsefe kimdir?

Felsefe öğrenmek için hangi kitaplar?

İşte düşünce tarihinde kronolojik bir sıralamayla size felsefenin büyüleyici dünyasını açacak kitaplar:
  • Platon – Devlet.
  • Aristoteles - Metafizik.
  • Augustinus – İtiraflar.
  • Descartes – Meditasyonlar.
  • Hobbes – Leviathan.
  • Spinoza – Etika.
  • Locke – İnsan Anlığı Üzerine.
  • Leibniz – Monadoloji.
Daha fazla öğe...•BE

Felsefe deyince ne anlıyoruz?

Felsefe, öncelikle filozofların yaptığı eyleme denir. Buradan felsefenin bir eylem, aktif bir fiil olduğunu anlıyoruz. Yani felsefe kendi başına duran şey değil, yapılan bir şeydir. En kısa tanımı ile felsefe, bir düşünsel etkinlik, uslamlama, doğru ve tutarlı akıl yürütmedir.

Felsefenin bize yararı nedir?

Felsefe, soruların önemini anlamayı öğretir; bireyi kendi için düşünmeye sevk eder; problemleri farklı perspektiflerde ve çok çeşitli seviyelerde değerlendirmeye teşvik eder. Bu yaklaşım, felsefe çalışırken kazanılan yeteneklerin kıymetli ve aktarılabilir olduğunu iddia eder.

Ilk felsefe kitabını kim yazdı?

Türkçe'de ilk felsefe tarihi kitabı olan bu kitap bir Osmanlı Ermenisi olan Krikor Kumaryan (Cricor Chumarian) tarafından Evvel Zamanda Â'zamü'ş-şân Olan Feylesofların İmrâr Etmiş Oldukları Ömürlerinin İcmâlidir adıyla dilimize tercüme edilmiş ve 1854'te İzmir'de basılmıştır.

Felsefe nedir ne değildir kısaca?

Felsefe, dünya görüşlerinin genel bir toplamıdır; fakat bu tanım felsefeyi diğer sosyal bilinçlerden ayırt edici özellik olarak ortaya konulamaz. ... Felsefe terimi köken olarak “sofya, aşkına” gelmektedir. Akademilerde öğretilen genel malumat anlamı ise “bilgelik aşkına” olarak tercüme edilir.

Felsefe tarihi ne işe yarar?

Felsefe tarihi, felsefenin ne olduğunun tanımlanmasından, çeşitli felsefe ögretilerinin tarihsel yerlerinin ve öğretisel ayrımlarının belirlenmesine, ve bu öğretilerin felsefenin alt bölümleri açısından değerlendirilip ortaya konulmasına kadar çok yönlü ve çok boyutlu bir içeriğe sahiptir.

Ilk felsefe tarihçisi kimdir?

-Aristoteles ilk felsefe tarihçisidir.

Ilk felsefe kimdir?

İlk filozof, İon felsefesinin kurucusu olan Miletli Thales'tir. Sadece felsefede değil matematik ve astronomi alanında da çalışmaları bulunan Thales, güneş tutulmasının tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini bilen bilim insanı olarak tarihe geçmiştir.