Ligorin tavuk yılda kaç tane yumurta verir?

İçindekiler:

  1. Ligorin tavuk yılda kaç tane yumurta verir?
  2. Ligorin tavuk hangisi?
  3. Ligorin horoz kaç kilo olur?
  4. Hangi tavuk cok yumurta yapar?
  5. Siyah tavuk yumurtası ne renk olur?
  6. Beyaz yumurta ile sarı yumurta arasındaki fark nedir?

Ligorin tavuk yılda kaç tane yumurta verir?

Ligorin tavuk ırkı, suni ortamda beslendiği takdirde yılda 320-340 yumurta yapabiliyorken doğal ortamda beslendiğinde bu aralık 290-310 bandına geriler..

Ligorin tavuk hangisi?

Ligorin tavukları az yem ile beslenip, yumurta verimi yüksek olan kümes hayvanıdır. Hollanda ırkı olan bu tavuklar ülkemizde de tercih edilmektedir. Bir yumurta tavuğu olan Ligorin, ismini İtalya ülkesinden almaktadır. Genellikle bu tavuğu tanıtırken “Az yem yiyen, çok yumurta veren “ kullanılır.

Ligorin horoz kaç kilo olur?

Bacakları parlak sarı ve kulak lobları beyazdır. İtalyan standardında ağırlık aralığı; horozlar için 2.4-2.7 kilogram (5.3-6.0 lb), tavuklar için 2.0-2.3 kilogram (4.4-5.1 lb) ortalamasındadır. İngiliz standardına göre ise, tamamen büyümüş Ligorin horozları 3.4 kilogram (7.5 lb), tavuklar 2.5 kg ağırlığındadır.

Hangi tavuk cok yumurta yapar?

Ligorin Tavukları: Dünyada en çok yaygın olan türdür. İtalya kökenli bir tavuk çeşididir. En fazla yumurta yapan türler arasında yer almaktadır.

Siyah tavuk yumurtası ne renk olur?

Siyah tavuklar yumurtalarını krem ile hafif pembe bir ton arası yumurtlar. Her bir yumurtanın ağırlığı ortalama gram arasında değişmektedir.

Beyaz yumurta ile sarı yumurta arasındaki fark nedir?

Diğer bir deyişle tavuğun cinsi yumurtanın rengini belirliyor. Beyaz kulak memesi (evet yanlış duymadınız) olan beyaz tüylü tavuklar kuluçkaya yattığı zaman ortaya beyaz yumurtalar çıkarken kırmızı kulak memesine sahip ve kahverengi-kırmızı tüylü olan tavukların yumurtası çoğunlukla kahverengi oluyor.