Klomen hapı kilo yapar mı?

İçindekiler:

  1. Klomen hapı kilo yapar mı?
  2. Klomen kullanırken hamile kalınır mı?
  3. Yumurta çatlatma iğnesinin zararları var mı?
  4. Klomen hapı kaç gün kullanılır?
  5. Klomenden kaç gün sonra çatlatma iğnesi yapılır?

Klomen hapı kilo yapar mı?

Yan etki olarak bazen şişkinlik ve bundan kaynaklı kilo alımında artış görülebilir. Baş dönmesi veya saç dökülmesi gibi görsel etkenler de görülebilmektedir.

Klomen kullanırken hamile kalınır mı?

Klomen ile Kolay Gebe Kalınır Mı? Doğal bir süreçle hamilelik elde edilmediğinde devreye bu ilacın ne olduğu sorusu giriyor. Bu ilacı kullanan kadınların yaklaşık olarak yarısı döllenmeye hazır büyüklükte yumurtaya sahip olabiliyor ve bu da gebelik ihtimalini artırıyor.

Yumurta çatlatma iğnesinin zararları var mı?

Bu ilacın içeriğinde bulunan hCG hormonu kadın vücudunda bulunan LH ile aynı işlevi görür. Yumurtlama döneminde bazen yumurtanın gelişmesi ve büyümesinde sorunlar çıkabilir. Olgunlaşmış bir yumurtada ise bu çatlatma iğnesi kullanmanın herhangi bir sakıncası yoktur.

Klomen hapı kaç gün kullanılır?

Klomen, genel olarak 5 gün süreyle günde 1 defa alınır. Ancak doktorun reçete ettiği şekilde ve dozda alınması tavsiye edilir. Ayrıca ilacı her gün aynı zaman diliminde almak da önemlidir. Eğer ilacı içmeyi unuttuğunuz olursa bunu doktorunuza bildirmeli ve onun önerdiği şekilde kullanmaya devam etmelisiniz.

Klomenden kaç gün sonra çatlatma iğnesi yapılır?

Belirli zamanda beraberlik önerildiğinde, aşılama gerçekleştirildiğinde ya da yumurtalar atılmadan hemen önce toplanacaksa folikül 20 mm kadar büyüdükten sonra çatlatma iğneler verilir. Bu iğnelerin verilmesinden sonra 36 saat geçtiğinde yapılacak işlem gerçekleştirilir.