Tenis oynarken topa nasıl vurulur?

İçindekiler:

  1. Tenis oynarken topa nasıl vurulur?
  2. Teniste nasıl oynanır?
  3. Teniste drill nedir?
  4. Topspin vuruşu nedir?
  5. Teniste smaç nedir?
  6. Teniste servis ne demek?
  7. Driller nedir?
  8. Teniste elin içiyle yapılan vuruş nedir?
  9. Topspin forehand nedir?
  10. Spin vermek ne demek?
  11. Oyunda servis nedir?
  12. Voleybolda tenis servis ne demek?
  13. Koşu drilleri nedir?
  14. Sporda drill ne demek?

Tenis oynarken topa nasıl vurulur?

Forehand de sağ kol raket tek elle tutulacak şekilde baş üstünden düzgün bir açıyla kol gergin bir şekilde geriye çekilir.Bu esnada bacaklar birbirine paralel olacak şekilde hafif bükük durulur.Top gelirlen raket aşağıdan giderek hafif bükülmüş dizin tam önünde topa vurulur.

Teniste nasıl oynanır?

Tenis, karşılıklı iki kişi ya da ikişer kişiden oluşan takımlarla, dikdörtgen düz bir kortta oynanır. Oyuncular, ellerindeki tenis raketi ile topa vurarak topu sahanın ortasındaki filenin üzerinden rakip takımın kortuna geçirmeyi amaçlarlar. Top ikiden fazla sekerse sayı, topa vuran tarafa yazılır.

Teniste drill nedir?

Teniste drill antrenmanı; bir vuruşu bir antranör veya kişi yardımı ile hızlı bir şekilde sürekli tekrar etmeye denir. Çalışmak istediğiniz vuruşu antranör size sürekli topu besleyerek tekrar edersiniz. Drill antrenmanı, bir vuruş tekniğini öğrenmenin en güzel yoludur.

Topspin vuruşu nedir?

Topspin, kesme ve her iki yönde yanspindir. Örneğin; topa vuruş yapıldığında, top dönerek gidiyorsa; Eğer top ileriye doğru dönüyorsa bu bir topspindir. Eğer top geriye doğru dönerek gidiyorsa bu bir kesmedir.

Teniste smaç nedir?

Rakibin aşırtma vuruşlarına karşı baş üstünden yapılan vuruşlardır. Servis vuruşlarına benzer, ama bu vuruşlardan daha zordur. Topa vururken gövdeyi eski konumuna dondurunuz ve sağ omuzu sol omuzdan daha yükseğe kaldırınız. Topa en yüksek noktada vurmaya çalışınız.

Teniste servis ne demek?

Servis: Her puan bir servis atışıyla başlar. Oyuncu arka çizginin gerisinde çizgiye basmadan servis atar. Servis atan oyuncu oyuna başlangıç servisini sağ taraftan kendisine göre karşı sahadaki sol servis karesine atar. Takip eden sayılarda her puan başlangıcında yer değiştirir.

Driller nedir?

Driller (Gürcüce: დრილები, Drilebi) antik bir Kolhis halkıdır. Karadeniz'in güneydoğu kıyılarında dağlık bölgelerde yaşarlardı.

Teniste elin içiyle yapılan vuruş nedir?

Continental tutuş - Forehand vuruş için tutulan raket tutuş şeklidir. El tellere paralel yerleştirilir raket sapına doğru kaydırılarak avuç içi raket sapının ucuna gelecek şekilde tutulur. ... Forehand top spin veya vole (voley) vuruşlarda da bu şekilde tutulur.

Topspin forehand nedir?

Top rakip sahaya düştüğünde havada aldığı yön gibi, soldan sağa doğru bir yüksek sıçrama yapacaktır. Bu vuruş anında, aşırı miktarda bilek ve ön kol hareketide uygulanarak topa daha fazla sürtme (fırçalama) ile vuruluyor. Bel daha fazla geriye alınır ve vuruş anında çok süratlenerek topun falsosunu arttırır.

Spin vermek ne demek?

Spin kelimesi Türkçe'de "1. iplik eğirme, 2. ekseni etrafında hızla dönme, fırıldak çevirme, bilardoda topa falso verme" anlamına gelir.

Oyunda servis nedir?

Servis; bir oyuncunun elindeki topu havaya attıktan sonra, raketle vurarak karşı sahaya göndermesidir. Rakip oyuncu servisi hatasız olarak karşılayamazsa, servis yapan oyuncu puan kazanır (bkz. ace). Bir oyun içerisindeki tüm servisler aynı oyuncu tarafından kullanılır. Sıradaki oyunda ise rakip oyuncu servis kullanır.

Voleybolda tenis servis ne demek?

Voleybolda servis, topun servis bölgesinde bulunan takımın geri hattın sağındaki oyuncusu tarafından oyuna sokulma hareketidir.

Koşu drilleri nedir?

Teknik çalışmalar kısaca driller, koşu için doğru hareket modellerinin kas hafızasına yerleştirmesine yardımcı olan aktif çalışmalardır. Drill çalışmaları, sporcunun doğru ve kadanslı adımlamasına yardımcı olur, koşu formunu düzeltir ve verimliliğini arttırır.

Sporda drill ne demek?

Koşu tekniğini geliştirmeye yönelik yapılan bu drill çalışmaları; direk olarak koşu tekniğine odaklanan egzersizlere dayanır. Bu çalışmalar, koşu tekniğini düzeltmeyi, koşu formunu iyileştirmeyi ve dolayısı ile daha iyi bir performans elde etmeyi amaçlar.