Pascal Üçgeni nedir ve özellikleri?

İçindekiler:

  1. Pascal Üçgeni nedir ve özellikleri?
  2. Pascal açılımı nedir?
  3. Pascal Üçgeni hangi konuda?
  4. Pascal üçgeni mi Hayyam üçgeni mi?
  5. Binom Açılımı hangi matematikçi?
  6. Sierpinski üçgeni ne zaman bulundu?
  7. Binom açılımında katsayılar toplamı nasıl bulunur?

Pascal Üçgeni nedir ve özellikleri?

Pascal üçgeni, matematikte binom katsayılarını içeren üçgensel bir dizidir. Fransız matematikçi Blaise Pascal'ın soyadıyla anılsa da Pascal'dan önce Hindistan, İran, Çin, Almanya ve İtalya'da matematikçiler tarafından çalışılmıştır. Ömer Hayyam tarafından oluşturulmuştur.

Pascal açılımı nedir?

Pascal (paskal), metrik sistemin basınç birimidir. Adını Fransız bilim insanı Blaise Pascal'dan alır. Çok kullanılan çoklu birimle hectopascal ( Pa), kilopascal ( Pa) ve megapascal (1 MPa ≡ 1.000.000 Pa)'dır. Dünya'da 1 standart atmosfer basıncı 101.325 Pa'dır.

Pascal Üçgeni hangi konuda?

Blaise Pascal, özellikle, Fransız matematikçi Pierre de Fermat ile yazışmalarında olasılık teorisinin temellerini ortaya koymak için bu üçgeni kullanmıştır. Bununla birlikte, İtalya'da bu üçgen adını matematikçi Niccolò Tartaglia'dan alır ve Tartaglia Üçgeni olarak bilinir.

Pascal üçgeni mi Hayyam üçgeni mi?

İran'da Hayyam Üçgeni olarak bilinir. Çin'de ise Yang Hui'nin Üçgeni adı verilir. Batı dünyasının büyük bölümünde ise Pascal Üçgeni denir. Bu ad, Fransız matematikçi Blaise Pascal'ın onuruna verilmiştir.

Binom Açılımı hangi matematikçi?

Tarihçe. Binom teoreminin bazı özel formları MÖ 4. yüzyılda yunan matematikçi Öklid'in üs 2 iken binom teoreminden bahsettiğinden beri bilinmektedir.

Sierpinski üçgeni ne zaman bulundu?

Bu fraktalın Boyutu: Koch Kartanesinin ki ile aynıdır. Polonyalı matematikçi VACLAV SİERPİNSKİ (1882-1969) 1916 yılında, daha sonra kendi adıyla anılan ve Sierpinski Üçgeni veya Sierpinski Şapkası (Sierpinski Gasket) veya Sierpinski Kalburu (Sierpinski Sieve) da denen bir fraktal tanıttı.

Binom açılımında katsayılar toplamı nasıl bulunur?

(a±b)n binom açılımında:
  1. (n+1) tane terim vardır.
  2. Her terimde üsler toplamı n'e eşittir.
  3. Katsayılar toplamını bulmak için, a = 1 ve b=1 yazılır.
  4. Sabit terimi bulmak için, a=0 ve b=0 yazılır.
BE