Yunanistan göçmenlerine çifte vatandaşlık var mı?

İçindekiler:

  1. Yunanistan göçmenlerine çifte vatandaşlık var mı?
  2. Yunanistan vatandaşlığı için ne gerekli?
  3. Yunan vatandaşlığı ne kadar?
  4. Nasıl Yunan vatandaşı olurum?
  5. Kimler Yunan vatandaşı olabilir?
  6. Yunanistan oturma izni nasıl alınır?
  7. Çifte vatandaşlık için ne gerekiyor?
  8. Yunanistan işçi vizesi nasıl alınır?

Yunanistan göçmenlerine çifte vatandaşlık var mı?

Yunanistan Vatandaşlık Yasasının hiçbir maddesi, bir kimsenin ecdadının bugünkü Yunanistan topraklarında doğduğu gerekçesiyle başka bir ülke vatandaşı olan torunlarına vatandaşlık hakkı öngörmüyor. Yunanistan'da vatandaşlık alınabilmesini öngören böyle bir yasa yok.

Yunanistan vatandaşlığı için ne gerekli?

Yunanistan Vatandaşlığı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • 18 yaşında veya daha büyük olmak.
  • Yeterli derecede Yunanca bilmek ve Yunan kültürüne adapte olmuş olmak.
  • 7 yıl boyunca Yunanistan'da yasal yollardan ikamet etmiş olmak veya Yunanistan'da 250.000 Euro değerinde gayrimenkul sahibi olmak.
Daha fazla öğe...

Yunan vatandaşlığı ne kadar?

1500 euro olan yunan vatandaşlığına başvuru ücreti 2010 yılında değişen yasa ile 700 Euro'ya çekildi. Aynı zamanda başvuru süresi için Yunanistan'da konaklama süresi olan 10-12 yıl da 7 yıla düşürüldü.

Nasıl Yunan vatandaşı olurum?

Etnik kökeninin Yunan olduğunu kanıtlayan bireylere de, Yunanistan tarafından vatandaşlık hakkı veriliyor. Yunanistan'da doğmuş olmak. Yunanistan'a, minimum 300.000 Euro ile sermaye yatırım yapma yoluyla oturum izni almak. Yunanistan'dan 300 bin Euro değerinde ev satın alındığı zaman 5 yıllık oturum izni alınıyor.

Kimler Yunan vatandaşı olabilir?

Kimler Yunan Vatandaşı Olabilir? ... Yunanistan'da doğmuş olmak. Yunanistan'a, minimum 300.000 Euro ile sermaye yatırım yapma yoluyla oturum izni almak. Yunanistan'dan 300 bin Euro değerinde ev satın alındığı zaman 5 yıllık oturum izni alınıyor.

Yunanistan oturma izni nasıl alınır?

Yunanistan sınırları içerisinde en az 250 bin Euro ve üzeri değerde mülk sahibi olan üçüncü ülke vatandaşlarının kendi ile birlikte anne-babası, evli ise eşi ve 21 yaşında küçük çocukları da oturum izni sahibi olmaktadır. Mülk tapusu kişinin üzerinde olduğu süre 5 yıllık oturum izni hakkı yenilenmeye devam etmektedir.

Çifte vatandaşlık için ne gerekiyor?

Çifte vatandaşlık almak isteyen kişiler bizzat kendileri ya da bu işi yapan hukuk büroları aracılığıyla ülkelerin Adalet, Dışişleri ya da İçişleri Bakanlıkları veya konsolosluklara başvuracak. Başvuru yaparken, gerekli belgelerin tercümesi yapılmış ve noter tasdikli olması gerekiyor.

Yunanistan işçi vizesi nasıl alınır?

Bu ülkede yeni bir kurmak isteyenler, bir şirkette çalışmak isteyenler ya da serbest meslek yapmak isteyenler Yunanistan çalışma izni için başvuru yapmalıdır. Başvuru için dilekçe ile Yunanistan konsolosluğuna gidilmesi gerekir. Ardından söz konusu ülke Yunanistan'a girişten hemen sonra ikamet tezkeresi alınır.