Aski son endeks nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Aski son endeks nasıl öğrenilir?
  2. Eski su borcu nasıl ödenir?
  3. Güncel son endeks nedir?
  4. Su sayacı son endeks nedir?
  5. Elektrik son endeks ne demek?
  6. Son endeks ne demek?

Aski son endeks nasıl öğrenilir?

Su sayacınızın içerisinde bulunan endeksi alarak ASKİ Genel Müdürlüğü Merkez binamızda bulunan "Endeks Okuma" birimine müracaat ederek bildirebilirsizniz. Ayrıca çağrı merkezimiz olan 185 ( ASKOM ) veya 444 27 54 nolu telefonumuzdan "Endeks Okuma" ile irtibata geçebilirsiniz.

Eski su borcu nasıl ödenir?

Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz. Bir abonelikten ayrılacağınız zaman üzerinize kayıtlı olan aboneliği kapattırmayı ihmal etmeyiniz.

Güncel son endeks nedir?

İlk ve son endeks nedir? ... Örneğin aylık faturanızı hesaplarken bir önceki faturanın kesildiği tarihte sayaçta okunan tüketim değeri ilk endeks, bir sonraki fatura kesim tarihinde okunan değer son endekstir.

Su sayacı son endeks nedir?

Son sayaç okunmasından 1 önceki sayaç okunmasında, kullanılan Doğalgazın toplam miktarı (tüm zamanlar) 110 demiştim. Diyelim ki bu ay da 90 metreküp gaz kullandığı doğal olarak sayacınız 200 e yükseldi. İşte burada 200 rakamı son endeksi gösterir.

Elektrik son endeks ne demek?

Elektrik sayaçlarındaki ilk endeks, fatura kesilen son tarihe kadarki elektrik tüketim miktarını, son endeks ise mevcut elektrik tüketim miktarını ifade eder.

Son endeks ne demek?

Örneğin aylık faturanızı hesaplarken bir önceki faturanın kesildiği tarihte sayaçta okunan tüketim değeri ilk endeks, bir sonraki fatura kesim tarihinde okunan değer son endekstir. Bu zaman dilimindeki tüketimi bulmak için son endeks değerinden ilk endeks değeri çıkarılır.