Kolay hamur nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Kolay hamur nasıl açılır?
  2. Incecik hamur nasıl açılır?
  3. Oklava yoksa ne kullanılır?
  4. Baklava hamuru dinlendirilmeli mi?
  5. Evde merdane yerine ne kullanılır?

Kolay hamur nasıl açılır?

Pürüzsüz formda hamur açmanın en önemli noktalarından biri hamuru eşit parçalara ayırmaktır. Ayırdığınız parçaları oklava ya da merdane ile açarken de eşit davranmak çok önemlidir. Hamurun bir kısmının ince, bir kısmının kalın olmamasına özen gösterin. Hamuru tek bir yöne doğru açmaya dikkat edin ve arada bir döndürün.

Incecik hamur nasıl açılır?

İşte sizlere ince hamur açmanın yolu... - Eğer açarken oklava ya da merdane kullanmak istemiyorsanız içi buz gibi su dolu bir pet şişe ile açabilirsiniz. - Hamuru her zaman tek bir yöne doğru açın. - Eğer börek hamuru açıyorsanız hamurun içine birkaç damla limon sıkarsanız daha ince açılır ve çıtır çıtır olur.

Oklava yoksa ne kullanılır?

Merdane ya da oklava yoksa hamur açma işlemi için içi su ile doldurulup dondurulmuş pet şişe kullanabilirsiniz. Tabii bu çok daha zahmetli olabilir; ancak hünerli ellerden kurtulamayacaktır.

Baklava hamuru dinlendirilmeli mi?

Avuç içiyle bastırıp ileri geri hareketlerle uzunlamasına yoğrulan hamur, ortaya doğru katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra dinlenecek bir tur. Yaklaşık 15-20 dakika.

Evde merdane yerine ne kullanılır?

Merdaneniz yoksa merdane yerine içine buzlu su koyduğunuz bir cam şişe kullanarak hamuru tam istediğiniz gibi açın.