Beyinde fokus ne demek nedir?

İçindekiler:

  1. Beyinde fokus ne demek nedir?
  2. Beyinde zararsız leke olur mu?
  3. Tıpta flair ne demek?
  4. Demiyelinizan plak var ne demek?
  5. Beyinde leke olması ne anlama gelir?
  6. Beyindeki beyaz cevher nedir Latince?

Beyinde fokus ne demek nedir?

Fokus mod beynin detaylara odaklandığı, adı üzerinde fokuslandığı, derine indiği mod. Dağınık mod ise beynin büyük resmi gördüğü, konuyu genel olarak gördüğü, beyindeki diğer noktaları da aynı konu üzerine birleştirdiği mod.

Beyinde zararsız leke olur mu?

Beyin MR'ında 1 tane leke saptandığı zaman genelde 3-6 ay sonra kontrol MR çekilmesi gerekir. 3-6 ay sonra beyin MR çekildiğinde mrda bulunan leke değişmemişse veya büyümemişse, sayısı artmamışsa ve ilaçlı MR'da görülmüyorsa tehlikeli değildir.

Tıpta flair ne demek?

'FLAIR Vasküler Hiperintensite' (FVH) beyin parankiminde veya subaraknoid aralığı sınırlayan kortikal yüzeyde sirküler veya kıvrımsı parlaklıklardır. Iskemik inmeli hastalarda, beyin damarlarında normal akımın tersine yavaş akım olması veya akım olmaması MRI FLAIR incelemelerinde yüksek sinyal oluşmasına neden olur.

Demiyelinizan plak var ne demek?

Demiyelinizan hastalıklar, sinir sistemindeki nöronlarda myelin kılıfı hasarı sonucu meydana gelen hastalıkların genel ismidir. Bu hasar etkilenen sinirlerde sinyallerin iletimini bozar.

Beyinde leke olması ne anlama gelir?

Beyin MR'ında leke (lezyon, iskemik gliotik odak) beyin mrında normalde görülmeyen parlak oluşumlardır. Bunlar çoğunluklar iyi huyludur, beyindeki kılcal damar tıkanıklığı sonucu olabilir veya ailevi olarak sebepsiz olabilir.

Beyindeki beyaz cevher nedir Latince?

Beyin ve beyincikte iç kısımda yer alan beyaz cevhere ise, medulla (öz) adı verilir.