Paratoner ölçümü nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Paratoner ölçümü nasil yapilir?
  2. Paratoner tesisatı nedir ölçüm ve kontrolü nasıl yapılır?
  3. Paratoner bakımı kaç yılda bir yapılır?
  4. Paratoner her evde var mi?
  5. Topraklama ölçümü kim yapar?
  6. Paratoner periyodik kontrolünü kim yapar?
  7. Paratoner ne kadarlık bir alanı korur?
  8. Paratoner neden sivridir?

Paratoner ölçümü nasil yapilir?

Paratonerin iniş iletkeni ve paratoner çubukları arasında bağlantı yapılmadan önce, yer seviyesinin üzerinde bulunan test klemensin aracılığı ile direnç megeri kullanılarak paratoner direnci ölçülür. Paratoner ölçümü sonucunda ideal ölçüm değeri olan 10 Ohm elde edilmelidir.

Paratoner tesisatı nedir ölçüm ve kontrolü nasıl yapılır?

Paratoner Yönetmeliği
  1. Paratonerin sağlamlığı ciddi bir biçimde kontrol edilir.
  2. Paratonerin direğinde ya da diğer aksamlarında pas olup olmadığına bakılır.
  3. İniş iletkenlerine bakılır.
  4. İniş iletkenleri kroşeleri muayene edilir.
  5. İniş iletkenlerinin sürekliliğine bakılır.
  6. Ölçüm klemensi kontrol edilir.
Hicri 18 C.evvel 1440

Paratoner bakımı kaç yılda bir yapılır?

Paratoner tesisatlarının kontrolü yılda bir kez yapılır. Paratonerin kendisinin sağlamlığı kontrol edilir. Paratoner direği ve yakala ucunun paslanıp paslanmadığı ve sağlamlığı kontrol edilir.

Paratoner her evde var mi?

Paratoner, tüm elektriği içine çekerek toprağa ileten bir alettir. Paratoner kullanılan bir binaya yıldırım düşecek olsa bile sadece elektrikli ev eşyaları hasar görür. ... Her binada paratoner bulunmalıdır.

Topraklama ölçümü kim yapar?

Paratoner ölçümü periyodik olarak ve uzman mühendislerce yapılam kzorundadır. Yasada ve mevzuatta rutin olarka paratoner kontrolü yaptırmak gerektiği belirtilmiştir. Paratoner can ve mal güvenliği için oldukça önem arz eden bir husustur. Paratoner uygulamalarında ve paratoner ölçümleri için Loft Enerji A.Ş.

Paratoner periyodik kontrolünü kim yapar?

Paratoner kontrolünü kim yapar:Yetki belgelerine sahip Elektrik Mühenidsleri ile Elektrik-Elektronik Mühendisleri paratoner tesisatı kontrolünü yapmada yetkili kişilerdir.

Paratoner ne kadarlık bir alanı korur?

Paratonerlerin koruma alanları, korunması istenen tesis için yapılacak “yıldırım risk hesabı” sonucuna göre belirlenmektedir. Yapılan analiz neticesinde, 1.seviye risk teşkil eden bölgelerde yarı çapı 79 metre olan Paratoner koruma alanı, 3.seviye risk teşkil eden bir bölgede 107 metreye kadar çıkabilmektedir.

Paratoner neden sivridir?

Paratoner çubuklarının uçlarının sivri olmasının nedeni ise elektriksel yüklerin uçlarda toplanması ve küçük çaplı yapılarda daha büyük bir elektrik alan oluşmasıdır.