Serçe plajı nerede?

İçindekiler:

  1. Serçe plajı nerede?
  2. Bozukkale nerede?
  3. Islam cam koleksiyonu hangi batıktan çıktı?
  4. Marmaris Bozukkale ye nasıl gidilir?
  5. Bozukkale nasıl gidilir?
  6. Yassıada batığı nerededir?
  7. Bodrum Kalesi hangi saatlerde açık?
  8. Cotyora Bozukkale nerede?
  9. Bodrum Arkeoloji Müzesi nerede?

Serçe plajı nerede?

Çatal Adaların 1.2 mil kuzey doğusunda, yüksek kayaların arasına gizlenmiş bir koydur. Sadece 135 metrelik bir ağızı olan koy, anca 2 mil mesafeden görülmeye başlar. Genelde solugan alan girişinde çok dikkat etmek gerekir.

Bozukkale nerede?

Bozukkale Koyu, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesinde bulunur.

Islam cam koleksiyonu hangi batıktan çıktı?

Serçe Limanı Cam Batığı Salonu'nda sergilenen bu batık, 1025 yılında batan teknenin kendisidir. Bu tekneden 3 ton kırık ve sağlam cam çıkarılmıştır. Ayrıca dünyanın en büyük İslam Cam Koleksiyonu da yine burada sergilemektedir.

Marmaris Bozukkale ye nasıl gidilir?

Bozukkale Koyu, Marmaris ilçesinin güneybatısında yer alır. İsteyen ziyaretçiler buraya tekne ile ulaşım sağlayabilirler. Bir başka ulaşım şekli ise Söğüt'ten Marmaris Taşlıca Köyü Serçe Limanı'na araçla gelinir. Buradan biraz yüründükten sonra kolaylıkla koya ulaşım sağlanır.

Bozukkale nasıl gidilir?

Bozukkale Koyu Nasıl Gidilir? Muğla ilimizin Marmaris ilçesinin güneybatısında yer alır. Buraya tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da Söğüt'ten Marmaris Taşlıca Köyü Serçe Limanı'na aracınızla gelip burada inip biraz yürüdükten sonra ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yassıada batığı nerededir?

Yassıada Roma batığı (MS 4. Bodrum açıklarındaki Yassıada, maksimum yüksekliği 11 m olan düz bir adadır; Turgutreis ile Yunanistan'ın Pserimo (Keçi) Adası arasında uzanmaktadır.

Bodrum Kalesi hangi saatlerde açık?

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Çalışma Saatleri Pazartesi günleri dışında her gün 9.00-19.00 saatleri arasında açık.

Cotyora Bozukkale nerede?

Ordu'nun ilk kuruluş yeri olarak bilinen Cotyora (Kot Türklerinin yurdu) Kod Yurdu halk arasında Bozukkale olarak bilinir. Yapılan araştırmalara göre Bizanslılarca XI. yüzyılda yapılan küçük bir gözetleme kulesi olduğu anlaşılmıştır. Ordu-Samsun karayolu üzerinde il merkezine 2 kilometre mesafede deniz kenarındadır.

Bodrum Arkeoloji Müzesi nerede?

Adres: Çarşı, 48400 Bodrum/Muğla Tel: (0252) 316 25 16 Konum için tıklayın. Arkeoloji müzesi de Bodrum Kalesi'nin içerisinde yer alıyor.