Spor Lisesinden mezun olduktan sonra ne olunur?

İçindekiler:

  1. Spor Lisesinden mezun olduktan sonra ne olunur?
  2. Spor lisesinde hangi dersler var?
  3. Sporcu olmak için hangi liseye gitmeliyim?
  4. Güzel Sanatlar Lisesi Üniversitede ek puan veriyor mu?
  5. Spor lisesi puanı nasıl hesaplanır?

Spor Lisesinden mezun olduktan sonra ne olunur?

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.

Spor lisesinde hangi dersler var?

SPOR LİSELERİNDE OKUTULAN DERSLER NELERDİR?
  • Dört yıllık eğim veren Spor Liselerindeki Dersler şu şekilde: ...
  • Takım Sporları: Basketbol, Voleybol, Futbol ve Hentbol.
  • Bireysel Sporlar: Halter, Yüzme, Güreş, Kayak, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Oryantiring, Eskrim, Boks, Bisiklet, Okçuluk, Judo, Karete ve Taekwondo.
Daha fazla öğe...

Sporcu olmak için hangi liseye gitmeliyim?

8'inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.

Güzel Sanatlar Lisesi Üniversitede ek puan veriyor mu?

Yetenek sınavı ile öğrenci alan üniversiteler, sınav sonucunda Güzel Sanatlar Lisesi çıkışlı öğrencilere ek puan vermektedirler. ... Bu da öğrencilerini üniversite seçmelerinde başarılı kılmaktadır.

Spor lisesi puanı nasıl hesaplanır?

*Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70' ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılır.