Lise öğrencisi polis olmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Lise öğrencisi polis olmak için ne yapmalı?
  2. Polis olmak için TYT mi AYT mi?
  3. Polis olmak için hangi sınavlara girilmeli?
  4. Kadin polis olmak icin boy kac olmali?
  5. Polislik için TYT den kaç puan almak gerekir?
  6. Polis olmak icin boy kilo endeksi kac olmali?

Lise öğrencisi polis olmak için ne yapmalı?

PMYO'lar kadın ve erkek adaylar için sınav düzenler. Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

Polis olmak için TYT mi AYT mi?

Üniversite adayların başvurularında Polis Meslek Yüksek Okulu için TYT puanı baz alınıyor. Polislik için başvuru yapacak olan adayların bu yılla sınırlı kalmak şartıyla TYT'de baraj puanı olan 150'yi geçmesi gerekiyor.

Polis olmak için hangi sınavlara girilmeli?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 20 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri ...

Kadin polis olmak icin boy kac olmali?

Polislik alımında dikkat edilecek diğer bir yeterlilik durumu ise erkek adayların en az 1,67 cm, bayan adayların ise en az 1,62 cm boy uzunluğuna sahip olmaları gerekir.

Polislik için TYT den kaç puan almak gerekir?

YKS'nin ilk testi olan TYT'den 150 puan barajını geçen adaylar, Polis Meslek Yüksek Okulu'nu tercihlerine ekleyebiliyor.

Polis olmak icin boy kilo endeksi kac olmali?

polislik boy kilo indeksi hesaplama işleminde polis adayının vücut kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekir. Bu hesaplama, beden ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile hesaplanır ve ortaya çıkan sayının en az 18 ve en çok olarak da 27 olması gerekir.