Modelistlik sertifikası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Modelistlik sertifikası nasıl alınır?
  2. Modelistlik kursunda ne yapılır?
  3. Assyst programı nedir?
  4. Ismek kayıt tarihleri ne zaman?
  5. Modelistlik nasil yapilir?
  6. Gerber programı nedir?
  7. Bilgisayarlı kalıp sistemi nedir?
  8. Modelist nedir ne is yapar?
  9. Moda tasarımcısı olmak için ne okumalı?

Modelistlik sertifikası nasıl alınır?

Modelist ünvanı almak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığından yetki alan bir kursa giderek önce eğitim, sonra da modelistlik sertifikası almanız gerekir. Böylelikle modelist ünvanına sahip olursunuz. Bu madalyonun görünen yüzüdür. Esasen bu modelist sertifikasının yanısıra iyi bir eğitim görmüş olmanız gerekir.

Modelistlik kursunda ne yapılır?

Modelistlik kursu, hazır giyim sektörünün olmazsa olmaz bir eğitim alanıdır....Bu kursumuzda verilen bazı eğitimlerimiz;
  • Kadın, erkek ve çocuk giysileri kalıpları,
  • Ölçü alma,
  • Farklı beden kalıpları çıkarma,
  • Çeşitli paça, yaka, kol, cep kalıpları çıkarma.
  • Farklı dikiş teknikleri.

Assyst programı nedir?

ASSYST bilgisayarlı modelistlik olarak kullanılan yaygın programlardan biridir. Piyasa içerisinde gerber programından ziyade fiyat açısından uygun olduğu için tekstil firmalarının kullanımı çoğalmıştır. Assyst programı kalıp hazırlama , pastal hazırlama ve serileme gibi bir çok işlemi bir arada yapmaktadır.

Ismek kayıt tarihleri ne zaman?

Yeni döneme adına “Enstitü İstanbul” ibaresi eklenen İSMEK, artık sanat ve meslek kursları dışında yaygın bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerine devam edecek. İSMEK KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? İSMEK 2021-2022 kurs kayıtları 24 Eylül Cuma, saat 10.00 itibari ile başlayacak.

Modelistlik nasil yapilir?

Modelist, stilistin çizdiği modelin, seri üretilmesi için kalıbını çıkaran kişidir. Belirlenen modelin kalıbı çıkarılarak, kumaş üzerine yerleştirilerek, kumaşın kalıba uygun kesilmesi sağlanır. Ardından kalıba göre kesilen kumaşlar sayesinde model dikilerek hazırlanır. Kağıt üzerindeki hayal, artık gerçeğe dönmüştür.

Gerber programı nedir?

Gerber programı modelistlerin yani kalıp çıkaranların işlerini basitleştiren ve hata oranını minimize eden bir programdır. Bu program ABD menşeili Gerber Technology firmasına ait bir program olup, Türkiye' de en fazla tercih edilen bir profesyonel kalıp programıdır.

Bilgisayarlı kalıp sistemi nedir?

Bilgisayarlı kalıp hazırlama sistemleri, farklı alanlarda modüler ve esnek çözümlerle tam destek sunabilmek için oluşturulmuş sistemlerdir. ... CAD; bir tasarımın oluşturulması, düzeltilmesi, iyileştirilmesi, çözümlenmesi ve sunulması aşamalarında bilgisayar olanaklarının kullanılmasıdır.

Modelist nedir ne is yapar?

Modelist, tasarımcı tarafından belirlenmiş tekstil ürününün, seri üretimde kullanılmak üzere uygun ölçülerde hazırlanmasını sağlar ve kalıbını oluşturur. Ürünün kalıp ve kullanılacak malzemesini tespit ederek, numune dikiminin yapılmasını sağlar. Serileme işlemi yapar.

Moda tasarımcısı olmak için ne okumalı?

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olmak gerekli çünkü tasarlamanın eğitimini Güzel Sanatlar Fakültelerinde ve sanat okullarında alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bizde sadece Güzel Sanatlar Fakülteleri ve sanat akademileri mezunu öğrenciler çalışıp Tasarımcı olabiliyor.