E tebligat nereden sorgulanır?

İçindekiler:

  1. E tebligat nereden sorgulanır?
  2. UYAP e tebligat adresi nasıl alınır?
  3. UYAP üzerinden tebligat olur mu?
  4. Ptt'den adıma gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  5. E-tebligat adresi nasıl aktifleştirilir?
  6. Tebligat gelmeden dava açılır mı?
  7. UYAP kapalı tebligat nedir?
  8. Ptt adıma posta var mı?

E tebligat nereden sorgulanır?

Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir.

UYAP e tebligat adresi nasıl alınır?

Bu maksatla öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/uyap-portali-vatandas-girisi sayfasına giriş yapınız. E-TEBLİGAT ADRESİ SORGULA butonuna basınız. Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda e[email protected] mail adresine başvurunuz.

UYAP üzerinden tebligat olur mu?

Burada dikkat edilmesi gereken kanunda "öğrenme" ifadesine yer verilmiş olmasıdır. Tebligat bir öğrenme biçimidir ancak her öğrenme tebligat değildir. Bu durumda UYAP'tan bir kararın görülmesi öğrenmedir ancak tebligat değildir.

Ptt'den adıma gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar taraflarına gönderilen kargo tebligatları barkod numarasını girerek internet üzerinden hızlıca kontrol edebilmektedirler. PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

E-tebligat adresi nasıl aktifleştirilir?

1. E-imza ile giriş yaparak aktivasyon işlemi yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Hesabın aktif hale getirilebilmesi için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine portal.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Tebligat gelmeden dava açılır mı?

Hasımsız davalar hariç olmak üzere, dava dilekçesi ile duruşma gün ve saati karşı tarafa tebliğ edilmeden ve taraf teşkili sağlanmadan davaya bakılamaz ve yargılama yapılamaz.

UYAP kapalı tebligat nedir?

Kapalı tebligatta tebliğ yapılacak kişi ya da kuruma duruşma günü ve saati, keşif günü ve saati, ihtar, şerh, karar, bilirkişi raporu veya iddianame gibi evrakların tebliği yapılmaktadır. Bu tebligat türü cepli tebligat olarak da bilinmektedir.

Ptt adıma posta var mı?

PTT İsimden (Barkodsuz) Kargo Sorgulaması Nasıl Yapılır? 4 numaralı çağrı merkezini arayın. (GSM Hattınıza ait paketinizin her yöne limitinden yararlanabilirsiniz.) Ardından müşteri temsilcisine bir zaman aralığı belirterek (son bir hafta gibi) adınızı, soyadınızı ve adresinize ait il/ilçe bilgisini aktarın.