El neden şişer ve kızarır?

İçindekiler:

  1. El neden şişer ve kızarır?
  2. El parmakları neden kalınlaşır?
  3. Çomak parmak neyin belirtisidir?
  4. El şişkinliği için hangi doktora gidilmeli?
  5. El morarması ne demek?

El neden şişer ve kızarır?

Ellerin şişmesi genelde vücutta su toplanmasına veya ellerde doku ya da eklemlerin iltihaplanmasına işaret eder.Adet döneminde ya da hamilelik sırasında vücudun su tutması gibi sıradan bir neden ya da iltihaplı bir hastalık gibi daha ciddi sağlık sorunları ellerin şişmesine yol açabilir.

El parmakları neden kalınlaşır?

Tendon kılıfının uzun süre tahriş olması, tendonun hareketini etkileyen skarlaşmaya ve kalınlaşmaya neden olabilir. Bu olduğunda, parmağınızı veya başparmağınızı bükmek iltihaplı tendonu çeker. Tendonlar iltihaplı hale geldiğinde de tetik parmak meydana gelebilir.

Çomak parmak neyin belirtisidir?

Akciğer hastalıkları: Parmak çomaklaşmasının en önemli nedenidir. Kanser, akciğer fibrozisi (akciğer sertleşmesi, esnekliğinin azalması ile giden bir hastalık), yaygın bronşektazi ve doğumsal bir hastalık olan kistik fibroz gibi hastalıklar, çomak parmak gelişimine yol açabilirler.

El şişkinliği için hangi doktora gidilmeli?

Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

El morarması ne demek?

Raynaud fenomeni çoğu kez soğuk, stres gibi uyaranlar sonucunda el veya ayak parmaklarının kan dolaşımının ani ve geçici olarak durmasıdır. Olay önce parmakların beyazlaşması sonra morarması daha sonrada kırmızılaşması şeklinde belirti verir.