Menopoz belirtileri nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Menopoz belirtileri nasıl olur?
  2. Menopoz agri yapar mi?
  3. Menopozda ne gibi ağrılar olur?
  4. Menopoz ağrıları nelerdir?

Menopoz belirtileri nasıl olur?

40 yaşından sonra kadınlarda önce yumurtlamanın azalmasına bağlı olarak düzensiz adet kanamaları, aralıklı ateş basma ve terlemeler, psikolojik değişiklikler ortaya çıkmaya başlar. Daha sonra yakınmalar giderek artar ve adet tamamen kesilir. Bu dönemde 1 yıl adet kanamalarının olmaması menopoz tanısı için yeterlidir.

Menopoz agri yapar mi?

Menopoz döneminde bu duruma bir de düşen östrojen seviyesi ekleniyor. Bu süreç boyunca hızla düşen östrojen miktarı kemik erimesi riskini artırıyor. Bu süreçte yaşanan yapısal değişiklikler kemik ve eklemlerde ağrılara sebep oluyor.

Menopozda ne gibi ağrılar olur?

Menopozda östrojen azaldığı için kaslarda biriken laktik asidi vücuttan kolayca atılamaz bun bağlı olarak bel ve kasık ağrıları, sırt ağrıları gittikçe artar.

Menopoz ağrıları nelerdir?

Menopozda ise kısa dönemde kadınların yaklaşık %80'inde sıcak basması görülmekle birlikte terleme, yorgunluk, uykusuzluk, depresyon, stres, anksiyete, iştah değişimleri, sinirlilik, baş ağrısı, depresyon, huzursuzluk, eklem ve kas ağrıları, çarpıntı hissi ve uykusuzluk gibi şikayetler de olabilmektedir.