Grafik ve Fotoğraf Bölümü Nedir?

İçindekiler:

  1. Grafik ve Fotoğraf Bölümü Nedir?
  2. Grafik tasarım ne iş yapar?
  3. Grafik ve Fotoğraf Bölümü mezunları ne iş yapar?
  4. Grafik ve Fotoğraf Bölümü okuyan ne iş yapar?
  5. Grafik tasarım okumak için hangi liseye gitmek gerekir?

Grafik ve Fotoğraf Bölümü Nedir?

ALANIN TANIMI: Fotoğraf ve grafik alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Grafik tasarım ne iş yapar?

Grafik tasarımcı; web siteleri, reklamlar, kitaplar, dergiler, posterler, bilgisayar oyunları, ürün ambalajları, afişler, kurumsal iletişim ve kurumsal kimlik gibi çeşitli ürün ve faaliyetlerin görsel tasarımını yapar.

Grafik ve Fotoğraf Bölümü mezunları ne iş yapar?

Bu bölümün mezunlarına Grafiker, Grafik Tasarımcısı, Grafik Teknisyeni gibi unvanlar verilir. Bu unvanlar dışında sanat yönetmeni, web tasarımcısı, tasarımcı gibi başka unvanlara da sahip olabilirler.

Grafik ve Fotoğraf Bölümü okuyan ne iş yapar?

Amacı: Grafik ve Fotoğraf alanı altında grafikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Tanımı: Ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Grafik tasarım okumak için hangi liseye gitmek gerekir?

Grafik tasarımı ile ilgili eğitimi meslek liselerinden veya üniversitelerden almak mümkündür. Meslek liselerinin “Grafik” bölümlerinden mezun olan kişiler “grafiker” unvanı alırlar, ayrıca bu liselerden mezun olan kişilerin sınavsız olarak iki yıllık ilgili bölümlere geçmeleri mümkündür.