Çoban çantası otu nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Çoban çantası otu nerede bulunur?
  2. Çantası otu ne işe yarar?
  3. Aslan pençesi çoban çantası kürü ne?
  4. Çoban çantası hangi mevsimde olur?
  5. Çoban çökerten otu faydaları nasıl kullanılır?
  6. Aslan pençesinin nasıl kullanılır?

Çoban çantası otu nerede bulunur?

Latince adı 'Capsella bursa pastoris' olan Çobançantası, turpgiller familyasındandır. Anavatanı Akdeniz havzasıdır. Ülkemizde Ege, Trakya, Akdeniz ve Anadolu bölgesinde yetişir. Kalp şeklindeki meyve kapsülleri çobançantasını andırdığı için bu isimle anılır.

Çantası otu ne işe yarar?

- Kabızlık ve sindirim problemlerine karşı iyi gelir. - Böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı iyi gelir. Çünkü otun içerisinde bulunan potasyum vücuttan kan dolaşımının doğru şekilde yapılmasına yardımcı olur. Böylece vücuttaki pek çok organın da çalışmasını sağlar.

Aslan pençesi çoban çantası kürü ne?

Bir kabın içine 1.5 bardak su ilave edilir. Kabın içine daha sonra bir tatlı kaşığı testere dişli aslan pençesi, bir tatlı kaşığı çoban çantası ilave edilir ve kısık ateşte 10 dakika kaynatılır.Kaynatıldıktan sonra ılımaya bırakılır. Elde edilen kür yemeklerden 2 saat sonra bir su bardağı içilir.

Çoban çantası hangi mevsimde olur?

Çobançantası ocak ayından aralık ayına kadar çiçek açar ve tohum döker. Kış ayları sert geçmeyen bölge topraklarında yetişen çobançantası dört mevsim sürekli çiçek açar ve tohum döker.

Çoban çökerten otu faydaları nasıl kullanılır?

Kadınlardaki hormon dengesinin kurulmasına yardımcı olur. Adet öncesinde ve menopoz döneminde olan sorunların azaltılmasını sağlar. Hamilelik döneminde yaşanabilecek düşüklerin engellenmesinde etkilidir. Çoban çökerten kullanımı: Bu şifalı bitkiyle demlemeyle hazırlanacak çay, gün içinde sadece bir bardak içilmelidir.

Aslan pençesinin nasıl kullanılır?

1 litre kaynamış içme suyuna 1 yemek kaşığı kurutulmuş aslan pençesi konur ve 15 dakika demlenmesi için beklenir. Çayınızı dilerseniz şeker veya bal ile tatlandırabilirsiniz. Aslan pençesi çayı taze olarak tüketilmelidir. Aslan pençesi faydaları ile İbrahim Saraçoğlu'nun sıklıkla önerdiği bir bitkidir.