Lisans tamamlama kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Lisans tamamlama kimler başvurabilir?
  2. 2020 2021 Sağlıkta lisans tamamlama ne zaman?
  3. Lisans tamamlama programi nedir?
  4. Sağlıkta lisans tamamlama nasıl oluyor?
  5. Lisans tamamlama için DGS şart mı?
  6. Lisans tamamlamada hangi bölümler seçilebilir?
  7. Dikey Geçiş Sınavı 2021 ne zaman?
  8. DGS sınavına herkes girebilir mi?
  9. DGS ile geçiş yapan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?

Lisans tamamlama kimler başvurabilir?

Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir." hükmü bulunmaktadır. Söz konusu hüküm uyarınca; 1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından tarihinden önce mezun olan adaylar 2020 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.

2020 2021 Sağlıkta lisans tamamlama ne zaman?

2020 Sağlık Lisans Tamamlama Yerleştirme Sonuçları ile yerleştirilip kayıt yaptıracak adayların, çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır. 21 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 09:00'da başlayıp, 24 Eylül 2020 Perşembe günü sona erecektir.

Lisans tamamlama programi nedir?

Lisans tamamlama, ülkemizde iki yıllık ön lisans bölümleri okuyanların DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) girerek dört yıllık lisans bölümlerinde okumaya hak kazanıp eğitimlerinin sonunda dört yıllık üniversite diploması aldıkları sürecin halk arasında bilinen adıdır.

Sağlıkta lisans tamamlama nasıl oluyor?

Ön lisans diploması alan sağlık personellerinin eğitimlerini lisans programı üzerinden tamamlaması işlemine Sağlıkta Lisans Tamamlama denilmektedir. Bu sürecin ilk aşaması olan başvuru kısmı E-devlet üzerinden YÖK sayfasından yapılabiliyor.

Lisans tamamlama için DGS şart mı?

Yeni kanun neticesinde 2014 yılı sonrası sağlık ön lisans programlarından mezun olanlar lisans öğrenimine geçebilmek için DGS (Dikey Geçiş Sınavı)'ye girmeleri şart koşulmuştur. Bu sınavda açılan kontenjanlara yönelik yeterli puanı sağlayan adaylar tercihlerini yapabileceklerdir.

Lisans tamamlamada hangi bölümler seçilebilir?

Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikleri, Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği, Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım, Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Teknikerliği, Anestezi, Anestezi Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Çevre, Çevre ...

Dikey Geçiş Sınavı 2021 ne zaman?

DGS 2021 BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN, SINAV HANGİ GÜN? ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre Dikey Geçiş Sınavı 2021 yılında 11 Temmuz'da yapılacak. Sınav için başvurular ise 21 Mayıs'ta başlayacak ve 31 Mayıs'ta sona erecek.

DGS sınavına herkes girebilir mi?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ve 2000 yılından beri ülkemizde ön lisans öğrencilerinin lisans programlarına yerleşmek için başvurdukları yöntem DGS sınavıdır. ... Her yıl Temmuz ile Ağustos ayında yapılan dikey geçiş sınavına sadece önlisans öğrencileri girebilir.

DGS ile geçiş yapan öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?

DGS ile yerleşenler sadece ilgili yıldaki DGS Kılavuzunda öğrencinin ön lisans alanı ile tercih edebileceği yerlere ve DGS puanı dikkate alınarak yatay geçiş başvurusu yapabilir.