Garam masala içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Garam masala içinde ne var?
  2. Garam masala baharatı nerede kullanılır?
  3. Garam Masala nasil kullanilir?
  4. Maggi masala nedir?
  5. Fajita baharatı nerelerde kullanılır?

Garam masala içinde ne var?

Garam Masala baharatının içerisinde; kişniş, kırık karabiber, kakule, tarçın, kalonji, kara kimyon, karanfil, zencefil, bebe cevizi gibi çeşitler bulunuyor.

Garam masala baharatı nerede kullanılır?

Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz.

Garam Masala nasil kullanilir?

Bu baharatı dilersen etin marinasyon aşamalarında, dilersen de pişirme aşamalarında kullanabilirsin. Fırında pişirmek istediğin sebzelerin üstüne gezdirebilir ve onlar fırında pişerken tüm ortamı saracak olan baharat kokusunun keyfine varabilirsin. Garam masala hamur işlerinde de kullanılır.

Maggi masala nedir?

Kelime anlamı sıcak karışım olan garam masala Hindistan'da ve Güney Asya'da çok kullanılan bir baharat karışımıdır. İçindeki baharatlar ve ölçüleri yörelere göre değişiklik gösterse de genelde kimyon, kişniş, tane karabiber, kakule, karanfil ve tarçın karışımından oluşur.

Fajita baharatı nerelerde kullanılır?

Et, balık, tavuk yemeklerinde ve ızgaralarda kullanılır. Lavaşlı yemeklerde, et ve sebzelere yedirilerek kullanılabilir. Ayrıca her türlü sosa da lezzet katar. İçerisinde; tuz, sarımsak granül, tatlı kırmızıbiber, soğan, kekik, acı kırmızıbiber, zerdeçal, kimyon, karabiber, kekik yağı bulunmaktadır.