2B arazisi nasıl alinir?

İçindekiler:

  1. 2B arazisi nasıl alinir?
  2. 2b arazisi başkasına satılır mı?
  3. 2b arazileri kaç para?
  4. Hazine arazisi satın alınır mı?
  5. 2B taksit ödenmezse ne olur?
  6. 2B Tapu olur mu?
  7. Hazine arazisi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

2B arazisi nasıl alinir?

Hak sahipleri kendileri başvurarak araziyi alabilirler. Hak sahiplerine ait olan kişiler kadastro belgeleri kesinleştikten sonra 8 ay verilen müddet içerisinde yetkili yerlere başvurmaları gerekmektedir. Başvuru süreleri bittikten sonra sonuçlar en fazla 6 ay içerisinde araziyi almak isteyenlere bildirilecektir.

2b arazisi başkasına satılır mı?

Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır. Önemle belirtmek isteriz ki; anayasamızın 169. ve 170. maddeleri gereğince 2/b arazileri orman köylüsü dışındaki 3. kişilere satılamamaktadır.

2b arazileri kaç para?

Bakan Şimşek, arazilerin metrekare fiyatını 8,5 lira olarak açıkladı. 2 B arazilerinde rayiç bedel belli oldu. Arazilerin ortalama metrekare fiyatı 8 buçuk lira, rayiç bedel 26 buçuk lira. Satıştan yaklaşık 15 milyar lira ila 18 buçuk milyar lira gelir bekleniyor.

Hazine arazisi satın alınır mı?

Hazine arazileri sahibi olmadığı için devlete ait arazilerdir. Kişinin taşınmazının bulunduğu yere göre değişmektedir. Taşınmaz mal il sınırları içindeyse milli emlak müdürlüğüne ya da defterdarlık emlak müdürlüğüne gidilir. ... İhale sonucuna göre de hazine arazisi satın alınabilir.

2B taksit ödenmezse ne olur?

Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak. İlk iki taksit süresinde ödenmez ise yapılandırma bozulacak. Bir takvim yılında 2 taksit ödenmez ise bir ay sonra gecikme zammıyla ödenebilecek. Taksit eksik ödenirse eksik kısım için yapılandırma bozulacak ve takip yapılacak.

2B Tapu olur mu?

Anayasanın 169. ve 170. maddelerinde açıkça belirtildiği üzere 2b araziler, orman köylüsü dışındaki 3. kişilere satılamıyor. 2/B arazi tapusu almaya hak kazanmak için, satın alınmak istenen araziyi 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıyor olmak ve belirtilen süre içerisinde yetkili mercilere başvurmak gerekiyor.

Hazine arazisi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir arsanın durumu hakkında sorgulama işlemleri için, https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması'nı açmak gerekir. Daha sonra il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri gereken yerlere yazılarak saniyeler içinde işlem yapılmış olur.