Nikah sırası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Nikah sırası nasıl alınır?
  2. Nikah memuru ne kadar maaş alıyor?
  3. Nikah memuru kimler olur?
  4. Nikah tarihi nereden nasıl alınır?
  5. Nasıl nikah memuru olurum?
  6. Hafta sonu resmi nikah kıyılır mı?

Nikah sırası nasıl alınır?

Nikah günü almak için öncelikle ikametinizin bulunduğu belediyeye gitmeniz gereklidir. Belediyeye evlenmek için başvurduğunuzu söylemeniz halinde sizden istenen evrakların listesi ve boş günler sunulacaktır.

Nikah memuru ne kadar maaş alıyor?

Mesleğe yeni atanan bir nikah memuru en az 3.500 TL maaş almaktadır. Bir nikah memurun uzun seneler boyunca meslekteki hizmet durumunda, alacağı en yüksek maaş tutarı 5250 TL'dir. Medeni hali evli olan nikah memurları eşleri adına da ek ödemeler almaktadır.

Nikah memuru kimler olur?

- KPSS bünyesinde geçerli bir puan alarak belediyede belirli bir görevde bulunmak, - Belediye başkanından yetki almış olmak, Bu kriterleri taşıyan belediye memurları nikah memuru olmaya hak kazanır. Yeterli nüfusu olmayan ilçe veya uzak köyler için devlet memurları yerine bu görevi muhtarlar üstlenir.

Nikah tarihi nereden nasıl alınır?

Evlenme dosyasında bulunması gereken belgelerin toplanmasının ardından, nikah günü almak için, eşlerden birinin ikametinin bulunduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine başvurmak gerekiyor.

Nasıl nikah memuru olurum?

Nikah memuru olmak isteyen kişilerin;
  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. En az meslek yüksek okulundan mezun olmak.
  3. KPSS'de geçerli bir puan (genellikle 70 ve üstü) alarak belediyede belirli bir görevde bulunmak.
  4. 667 sayılı devlet memuru olabilme statüsüne sahip olmak.
  5. Belediye başkanından yetki almış olmak.
Daha fazla öğe...

Hafta sonu resmi nikah kıyılır mı?

Evlenme törenleri günlük çalışma saatleri içerisinde yapılıyor. Ancak, tarafların isteği üzerine ve evlendirme memurunun da uygun olması durumunda, çalışma saatleri dışında, hafta sonu ya da resmi tatil günlerinde gerekli iznin alınması halinde tören yapılabiliyor.