Savcı davaya girer mi?

İçindekiler:

  1. Savcı davaya girer mi?
  2. Avukat hakim olabilir mi?
  3. Avukat yaş sınırı var mı?
  4. Avukat başka meslek yapabilir mi?
  5. Avukat esnaflık yapabilir mi?
  6. Baska sehirdeki avukat davaya bakabilir mi?
  7. Avukat tanık olduğu dosyada vekil olabilir mi?
  8. Tanıklıktan çekinme hakkına kimler sahiptir?
  9. Hukuk davalarında tanık zorla getirilir mi?

Savcı davaya girer mi?

Bir duruşmada savcılar. Savcı, Ceza yargılamasında iddia makamı olarak adalete hizmet eden kişidir. Savcılık Ceza Muhakemesinde iddia görevini yaparak devlet adına ceza davası açan makamdır.

Avukat hakim olabilir mi?

“Emeklilik ve istifa gibi sebeplerle görevlerinden ayrılan adli, idari ve as- keri yargı hakim ve savcıların son beş yıl içinde hizmet gördükleri mahkeme veya dairelerin yargı çevresinde görevden ayrılma tarihinden itibaren iki yıl süre ile avukatlık yapmaları yasaktır.

Avukat yaş sınırı var mı?

Hukukçu olmanın yaşı yoktur fakat hedefinizde hakimlik,savcılık veya kamu avukatlığı var ise şu an için 30 yaş sınırı mevcuttur fakat serbest avukatlık ve akademik kariyer açısından böyle bir yaş sınırı yoktur. Yaşınızın 29 olduğunu belirtmişsiniz ki hukuk fakültelerinde 50-60 yaşında öğrencilerede rastlamak mümkündür.

Avukat başka meslek yapabilir mi?

A.

Avukat esnaflık yapabilir mi?

Avukatlık Yasası'nın 11. Maddesi, “Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya mesleğin onuru ile bağdaşması mümkün olmayan her türlü iş avukatlıkla birleşemez.” düzenlemesini taşımaktadır.

Baska sehirdeki avukat davaya bakabilir mi?

Avukatların bağlı bulundukları baro, onların başka şehirlerde dava almasına hiçbir engel teşkil etmeyecektir. Özellikle boşanma davalarında çoğu zaman küçük ilçeler ya da illerde yaşayan kişiler, özel meselelerinin yayılmasını da istemedikleri için başka bir şehirden avukat görevlendirmesi yapmak isteyebilirler.

Avukat tanık olduğu dosyada vekil olabilir mi?

Avukatın vekil olarak görev yaptığı dosyada tanık olarak dinlenebileceğinin kabulü hâlinde avukat kendi müvekkilinin tanığı olabileceği gibi aynı avukatı karşı taraf da tanık olarak gösterebilecektir. ... Zira bir avukat bu hüküm nedeniyle vekil olarak görev yapmadığı dosyada dahi tanıklıktan çekinme hakkına sahiptir.

Tanıklıktan çekinme hakkına kimler sahiptir?

Tanık, şüpheli ve sanıkla aralarındaki yakınlık nedeniyle tanıklıktan çekinebileceğine ilişkin olan CMK'nun 45. maddesine göre, şüpheli ve sanığın nişanlısı, evlilik bağı kalmasa bile eşi, kan hısımlığından veya kayın hısımlığından üstsoy veya altsoyu, üçüncü derece dahil kan veya ikinci derece dahil kayın hısımları, ...

Hukuk davalarında tanık zorla getirilir mi?

Tanıkların dinlenilmesi usulü Hukuk Muhakemeleri Kanununun 240. ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir. ... Kanunda gösterilen hükümler saklı kalmak üzere tanıklık için çağrılan herkes gelmek zorundadır, Usulüne uygun olarak çağrıldığı halde, mazeret bildirmeksizin gelmeyen tanık zorla getirtilir (HMK m. 245).