Kesrin değeri ne demek?

İçindekiler:

  1. Kesrin değeri ne demek?
  2. Paydası 0 olursa sonuç ne olur?
  3. Matematik pay ne demek?
  4. Bir kesrin pay ve paydası neresidir?
  5. 4 8 nasıl yazılır?
  6. Dörtte üçü nasıl yazılır?
  7. 8 de 5 nasıl yazılır?

Kesrin değeri ne demek?

*Kısacası kesir değeri, pay ile paydanın oranlanmasıdır. Örnekler: kesri için 9÷3=3 kesir değeri. kesri için 12÷3=4 kesir değeri.

Paydası 0 olursa sonuç ne olur?

x/y şeklinde gösterilen sayılara denir. y ≠ 0 olmalıdır. y= 0 ise sonuç : tanımsızdır. ... Payı yani x burada 0 olursa bu kesir basit kesir olur.Pay ve paydası 0/0 olan kesirler ise belirsizdir.

Matematik pay ne demek?

Bir bütünün eş parçaları kesirler yardımıyla gösterilir. ... Pay: Kesir çizgisinin üzerine yazılan sayıdır. Eş parçalara ayrılan bütünün içinden kaç tanesinin alındığını gösterir. Payda: Kesir çizgisinin altına yazılan sayıdır.

Bir kesrin pay ve paydası neresidir?

Kesirleri gösterirken ortaya kesir çizgisi çizilir, çizginin üstünde pay, altında payda olur. Payda bir bütünün kaç eşit parçaya ayrıldığını, pay ise bu parçalardan kaçının alındığını veya tarandığını gösterir.

4 8 nasıl yazılır?

Yani okunuşu ile aynı. ⇀Bunun farklı okunuşu da var. Mesela dört bölü sekiz yukarıdan aşağıya, sekiz de dört ise aşağıdan yukarıya doğru okunuşudur.

Dörtte üçü nasıl yazılır?

Doğrulanmış Cevap. Bu kesir, şeklinde yazılmalıdır. 4 sayısı altta, 3 sayısı üstte olacak çünkü 4'te 3 diye belirtmiş, 3, 4'ün içerisinde bulunmalı.

8 de 5 nasıl yazılır?

Sekizde beş kesri >> 5/8 şeklinde yazılır. Okunuşu “sekizde beş” ya da “beş bölü sekiz”dir.