Faktoring Nedir Tanımı?

İçindekiler:

  1. Faktoring Nedir Tanımı?
  2. Factoring işlemleri nedir?
  3. Faktoring işlemi nedir?
  4. Factoring unsurları nelerdir?
  5. Faktoring kimlere para verir?
  6. Finansman şirketleri hangileri?
  7. Factoring Sözleşmesi ne demek?
  8. Yaşar factoring ne demek?

Faktoring Nedir Tanımı?

Faktoring, mal ve hizmet satışlarından doğan vadeli alacakların temlik yoluyla bir faktoring kuruluşuna devredilmesi ve bu alacakların faktoring kuruluşu tarafından yönetilmesidir.

Factoring işlemleri nedir?

Faktoring en genel anlamı ile, mal ve hizmet satışlarından doğan vadeli alacakların temlik yolu ile bir faktoring kuruluşuna devredilmesi ve bu alacakların faktoring kuruluşu tarafından yönetilmesidir. Mal ve hizmet satışlarından doğmuş alacakların faktoring kuruluşuna temlik edilmesi ile başlayan süreçtir.

Faktoring işlemi nedir?

Faktoring, firmaların mal ve hizmet satışlarından doğan yurt içi ve yurt dışı vadeli alacaklarının faktoring şirketi tarafından temlik alınarak garanti, alacak ve tahsilat yönetimi, finansman hizmetlerinin bir arada sunulduğu komple bir finansman yöntemidir.

Factoring unsurları nelerdir?

Factoring işleminin hizmet fonksiyonu, satıcı firmanın muhasebe kayıtlarının tutulması, kredi kontrolü, tahsilat hizmetleri, piyasa istihbaratları gibi işlevleri içermektedir. Factoring işleminin en önemli fonksiyonlarından biri de teminat fonksiyonudur.

Faktoring kimlere para verir?

Kimler faktoring yapabilir? Vadeli satış yapan ve müşterilerinden ödemelerini gecikmeli alan bütün işletmeler (şahıs ya da tüzel) faktoring yapabilirler. Finansal açıdan güçlü müşterilere sahip ancak ödemelerini gecikmeli alan küçük ve orta boyutlu işletmeler faktoring işleminden oldukça avantaj sağlamaktadır.

Finansman şirketleri hangileri?

Finansman Şirketleri
1ALJ FİNANSMAN A.Ş.(216) 643 04 00
4HEMENAL FİNANSMAN A.Ş.(212) 318 50 00
5KOÇ FIAT KREDİ FİNANSMAN A.Ş.(212) 340 55 00
6KOÇ FİNANSMAN A.Ş.(216) 556 35 00
7MERCEDES BENZ FİNANSMAN TÜRK A.Ş.(212) 866 65 02
11 satır daha

Factoring Sözleşmesi ne demek?

Faktoring sözleşmesi; mal veya hizmet satışından doğmuş fatura ile tevsik edilen alacaklar ile Kurulca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde tevsik edilebilen mal veya hizmet satışına bağlı doğacak alacakları devir almak suretiyle, faktoring şirketinin müşterisine sağladığı tahsilat, borçlu ve müşteri hesaplarının ...

Yaşar factoring ne demek?

yaşar factoring hizmetleri a.ş. tarihinde izmir merkezli tatiş holding bünyesinde tatiş factoring hizmetleri a.ş. ismi ile kurulmuştur. ... yaşar holding tarafından tarihinde satın alınarak ismi tütün factoring hizmetleri a.ş. olarak ortaklık yapısı ve ismi değişmiştir.