Öğretmen kelimesi size ne çağrıştırıyor?

İçindekiler:

  1. Öğretmen kelimesi size ne çağrıştırıyor?
  2. Öğretmen türemiş kelime mi?
  3. Öğretmen kök mü?
  4. Muallim hangi dil?
  5. Öğrenci Türkçe mi?
  6. Üretim kelimesinin anlamı nedir?
  7. Üretim Türkçe mi?
  8. Üretim ne demek TDK?

Öğretmen kelimesi size ne çağrıştırıyor?

Cevap. Öğretmen kelimesinin bana çağrıştırdıkları; Okul, başarı, eğitim, fedakarlık, okuma yazma, ilkokul, not, ders, ödev, sınıf, İlkokul öğretmenim Ümran Hanım, Başöğretmen, karne, veli toplantısı vb. şeyler çağrıştırıyor açıkçası…

Öğretmen türemiş kelime mi?

# öğretmen kelimesi basit mi birleşik mi türemiş mi? Yani yapım eki bir kelime olduğundan dolayı öğretmen kelimesi "Türemiş" bir kelimedir.

Öğretmen kök mü?

Doğrulanmış Cevap. Merhabalar, ★Cevap: ''Öğretmenlik'' sözcüğünün kökü ''öğret'' olmaktadır.

Muallim hangi dil?

Muallim sözcüğü Arapça kökenlidir ve dilimize Arapçadan gelmiştir. Muallim sözcüğü talim eden manasına gelmektedir.

Öğrenci Türkçe mi?

Öğrenci kelimesi Türkçe kökenlidir.

Üretim kelimesinin anlamı nedir?

Üretim nedir; üretim bir uğraş sonucu yeni bir şey meydana getirmek olarak kısaca tanımlanabilir. ... Üretim kelimesi Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlük'e göre şöyle tanımlanır: "Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme." Üretim, sadece araba üretimi, kitap yazma gibi konuları içermez.

Üretim Türkçe mi?

İşte "TDK'ya göre üretim nedir?" sorusunun yanıtı… Üretim kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. ... Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan üretim kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

Üretim ne demek TDK?

a. Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı: “Bu arada üç beş yazarın üretimi de araya kaynayıp gidiyor.” -N. Meriç.