Demokrasi demek ne demek?

İçindekiler:

  1. Demokrasi demek ne demek?
  2. Türk Dil Kurumu demokrasi nedir?
  3. Demografi terim anlamı nedir?
  4. Oy birliği ve oy çokluğu nedir?
  5. Cumhuriyet ve demokrasi ne anlama gelir?
  6. Cumhuriyetin farkı nedir?
  7. Antidemokratik uygulamalardan daha başka hangi kişi ya da gruplar etkilenmektedir?

Demokrasi demek ne demek?

Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim; Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim; Kamu hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim.

Türk Dil Kurumu demokrasi nedir?

TDK sözlüğü incelendiğinde; demokrasi, demokratik ve demokratikleşme kavramlarının açıklamasına ulaşılabilmektedir. Demokratik Ne Demek? Demokratik kelimesinin en kısa anlamı, “demokrasiye uygun olan” manası taşımaktadır. Bu bağlamda demokrasi, bir yönetim şekli olarak ifade edilmektedir.

Demografi terim anlamı nedir?

TDK'ya göre demografi kelimesi nüfus bilimi anlamına gelmektedir. Kelime ayrıca, bir popülasyonda organizmaların sayılarını ve bu sayıların zamanla değişmelerinin incelenmesi bilimine verilen addır. ... Demografi, nüfusun yapısına ilişkin, nüfus yapısı ile alakalı anlamlarını da taşımaktadır.

Oy birliği ve oy çokluğu nedir?

Apartmanda kimi kararlar oyçokluğu ile alınabilirken, kimi kararlar için ise oyçokluğu gerekli oluyor. Bilindiği üzere, oybirliği tüm kat maliklerinin onayını ifade ederken, oyçokluğu ise, kat maliklerinin yüzde 51'ini ifade ediyor. Kanuna göre alınacak kararın niceliği değil ,niteliği önem teşkil ediyor.

Cumhuriyet ve demokrasi ne anlama gelir?

Cumhuriyet: "Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi." Demokrasi: "Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi, el erki, demokratlık."

Cumhuriyetin farkı nedir?

Cumhuriyet, devlet başkanın (cumhurbaşkanı) seçimle göreve gelmesini ifade ederken; demokrasi, etkin siyasal makamların seçimle başa gelmesi ve birden çok partinin bulunması gibi kriterleri içerir. Meşruti monarşilerde ise yetkileri anayasayla sınırlanmış bir devlet başkanı (kral, kraliçe vb.)

Antidemokratik uygulamalardan daha başka hangi kişi ya da gruplar etkilenmektedir?

Soru: Antidemokratik uygulamalardan daha başka hangi kişi ya da gruplar etkilenmektedir? Neden? Cevap: Bu uygulamalar bilinçsiz ve korunmasız oldukları için çocukları ve yaşlıları etkilemektedir.