Halkın nabzını tutmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Halkın nabzını tutmak ne demek?
  2. Yeni ışık tutmak ne demek?
  3. Topluma ayna tutmak ne demek?
  4. Umrunda bile değildi anlamı nedir?
  5. Halk sokaklara dökülmüş deyiminin anlamı nedir?
  6. Kendi başına buyruk ne demek?
  7. Tarihte Yurt ne demektir?

Halkın nabzını tutmak ne demek?

- Deyimler kalıplaşmış ifadelerdir. olarak tanımlanabilir. Yani, çağın nabzını tutmak demek ise çağındaki insanların genel düşüncelerini, eğilimlerini, niyetlerini anlamaya çalışmaktır.

Yeni ışık tutmak ne demek?

ışık tutmak anlamı 2) düşüncesiyle kılavuzluk etmek, konuyu aydınlatıcı düşünceler söylemek, tutacağı yolu göstermek: "Gökalp, bu odada her gün yeni bir konuya ışık tutardı." -Y. Z. Ortaç.

Topluma ayna tutmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Toplumun içinde bulunduğu durumu, yaşanan olayları fark etmesini sağlamak. "Yazdığı köşe yazılarıyla topluma ayna tutmaya devam ediyor."

Umrunda bile değildi anlamı nedir?

"Umurunda bile olmamak" deyiminin anlamı, bireyin herhangi bir durum karşısında tepkisiz kalması, durumun sonuçlarının onu ilgilendirmediğini düşünmesi şeklinde verilebilir.

Halk sokaklara dökülmüş deyiminin anlamı nedir?

Sokağa dökülmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bir olayı protesto etmek amacıyla dışarı çıkmak. "Zeytinliklerini korumak için halk sokağa döküldü." "15 Temmuz hain darbe girişimi, halkın sokağa dökülmesiyle engellendi." ... Açıklama ve örnek cümlelerle 21057 deyimi sitemizde bulabilirsiniz.

Kendi başına buyruk ne demek?

Başına buyruk, dilediğini izin almaksızın yapan, istediği gibi davranan, failimuhtar.

Tarihte Yurt ne demektir?

Yurt ya da vatan, bir ulusun bağımsız ve egemen olarak üzerinde yaşadığı yeryüzü parçası ve onun havası ile kara suları. Yurt (çadır), Orta Asya'da Türk ve Moğol göçebelerinin ev olarak kullandığı çadır.