Uzlaşma kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Uzlaşma kelime anlamı nedir?
  2. Mahkemede uzlaşma ne demek?
  3. Uzlaşma ne demek TDK?
  4. Uzlaşı ne demek 4 sınıf insan hakları?
  5. Çatışma kelimesinin anlamı nedir?
  6. Iç çatışma anlamı nedir?
  7. Psikolojide çatışma türleri nelerdir?

Uzlaşma kelime anlamı nedir?

1. Karşıtlar arasındaki anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması yoluyla birlik sağlama. 2. Uygulanacak işlerde tartışma yoluyla bir bütünlük ve birliğe varma. Bireylerin ya da toplumsal kümelerin, toplumsal değerlerin paylaşılmasında karşılıklı ödünlerle aralarında bir anlaşmaya varmaları.

Mahkemede uzlaşma ne demek?

Ceza hukukunda uzlaştırma, ceza soruşturması ve davasında tarafsız bir kimsenin arabuluculuğuyla uyuşmazlığın çözülmesi için suçun mağduru ve failinin iletişim kurduğu süreçtir (CMK md. 253/1).

Uzlaşma ne demek TDK?

(nsz) Aralarındaki düşünce veya çıkar ayrılığını, karşılıklı ödünlerle kaldırarak uyuşmak, karşılıklı anlaşmak ve mutabık kalmak, antant kalmak: “O vakit politika ile mücerret ilmi birbiriyle gayet kolay uzlaşır şeyler sanıyordum.” -R. N. Güntekin. Ara açılmak. uzlaşmak, 8 karakter ile yazılır.

Uzlaşı ne demek 4 sınıf insan hakları?

Sınıf İnsan Hakları Demokrasi ve Yurttaşlık dersinde öğrenilen Uzlaşı Nedir? Uzlaşının Anlamları: Birlikte yaşanılan ortamlarda bulunan tüm bireylerin karar alma sürecinde ortak bir fikre ulaşma sürecidir. Kısaca uzlaşma da denmektedir.

Çatışma kelimesinin anlamı nedir?

1. Aynı anda ortaya çıkan birbirine karşıt ya da eşit derecede çekici dilek ve isteklerin bireyde yarattığı ruhsal durum. 2. Birbirleriyle uyuşmayan dilek, istek ya da ereklerin yarışmasından ortaya çıkan üzücü ya da kıvanç vermekten uzak bilinç durumu.

Iç çatışma anlamı nedir?

Çatışma (İç Çatışma ve Dış Çatışma) Roman analizi yapılırken en sık kullanılan kavramlardan bir tanesi, “çatışma” kavramıdır. ... “İç çatışma”, bir karakterin kendi içinde yaşadığı kararsızlıkları ve kafa karışıklıklarını ifade eder.

Psikolojide çatışma türleri nelerdir?

ÇATIŞMA TÜRLERİ 1-Yanaşma - Yanaşma Çatışması 2- Kaçınma - Kaçınma Çatışması 3- Yanaşma - Kaçınma Çatışması Page 7 ÇATIŞMA TÜRLERİ 1- Yanaşma - Yanaşma Çatışması Organizmanın birden çok olumlu değerlikli dürtü ya da dürtü nesnesiyle karşılaşması ve bunlardan birini seçmek zorunda kalması durumudur.