N1 yetki belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. N1 yetki belgesi nedir?
  2. N1 belgesi kaç para?
  3. N2 yetki belgesi nasıl alınır?
  4. B2 D2 yetki belgesi nedir?
  5. M2 belgesi ne demek?
  6. K Türü yetki belgesi Nedir?
  7. Yetki belgesi ne kadar?
  8. B2 belgesi ne işe yarar?
  9. M2 belgesi nasıl alınır?
  10. M Yetki belgesi kimler alabilir?
  11. K Türü Yetki Belgesi ile aşağıdakilerden hangisi yapılabilir?
  12. K belgesi hangi araçlar için geçerli?
  13. K belgesi ne kadar?
  14. 2021 K Belgesi ne kadar?

N1 yetki belgesi nedir?

N türü yetki belgesi: Ticari amaçla nakliyat ambarı işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: a) N1 yetki belgesi: İliçi nakliyat ambarı işletmeciliği yapacaklara, b) N2 yetki belgesi: Yurtiçi nakliyat ambarı işletmeciliği yapacaklara, verilir.

N1 belgesi kaç para?

N1 BELGESİ NEDİR İl içi nakliyat ambarı işletmeciliği yapacakların alması gereken belgedir. N1 belgesi nin fiyatı 12273,00 TL dir. Kiralık olarak araç kaydedebilirler. En az bir adet ODY 4 belgesine sahip personel bulundurmaları şarttır.

N2 yetki belgesi nasıl alınır?

N2 yetki belgesi için başvuranların Merkezi ve/veya şubesi ve/veya acenteliği şeklinde en az 2 coğrafi bölgede ve her bir bölgede en az 2 ilde olmak üzere örgütlenmelerini tamamlamış olmaları şarttır. N2 Yetki belgesi eki taşıt belgelerine, eşya taşımaya mahsus ticari taşıtlar kaydedilir.

B2 D2 yetki belgesi nedir?

D2 Yetki belgesi sahipleri, Karayolu Taşıma Yönetmeliği' nin 16. maddesinde, 17. maddedeki şartları taşımak kaydıyla yurtiçinde sahibi oldukları özmal ticari taşıt sayısının iki katını geçmemek üzere sözleşmeli taşıtları, B2 yetki belgesi sahipleri ise; sahibi oldukları özmal ticari taşıt sayısı kadar sözleşmeli ...

M2 belgesi ne demek?

M2 Yetki Belgesinin tanımı, başvuranlarda ve araçlarda aranan şartlar. M2 yetki belgesi, tarifeli olarak ticari amaçla, yurtiçi kargo işletmeciliği yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

K Türü yetki belgesi Nedir?

K türü yetki belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

Yetki belgesi ne kadar?

D4 Yetki Belgesinin özellikleri şu şekildedir; Belge harç ücreti: : 6.618 TL.

B2 belgesi ne işe yarar?

B2 Yetki belgesi, otobüsle tarifesiz olarak uluslararası ve yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. ... B2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine ticari otobüsler kaydedilir.

M2 belgesi nasıl alınır?

M2 YETKİ BELGESİ NASIL ALINIR? M2 Yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt veya tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az 30 adet taşıta sahip olmaları gerekir. M2 yetki belgesine kaydedilecek araçlar 20 yaşından büyük olamaz. Ayrıca 250.000 Türk lirası sermaye ve ya işletme sermayesine sahip olunmalıdır.

M Yetki belgesi kimler alabilir?

M Türü Yetki Belgesi, tarifeli olarak ticari amaçla kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. ... - M2 Yetki Belgesi: Yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir. - M3 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir.

K Türü Yetki Belgesi ile aşağıdakilerden hangisi yapılabilir?

K türü yetki belgesi Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre K1, K2 ve K3 olarak türlere ayrılır.

K belgesi hangi araçlar için geçerli?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi'ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir. K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir.

K belgesi ne kadar?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 16,547TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 4136TL.

2021 K Belgesi ne kadar?

Buna göre, 2021 yılı içinde taşımacılık ve lojistik sektöründe düzenlenecek belgelerin ve idari para cezalarındaki yüzde 9,11 oranında artışa göre; C2 Yetki Belgesi 66.193,00 TL, L1 165.484,00 TL, L2 Yetki Belgesi 330.929 TL, K1 ve K2 Yetki Belgesi 16.547,00 TL olarak belirlendi.