Genel sağlık sigortası primi neye göre hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Genel sağlık sigortası primi neye göre hesaplanır?
  2. Gelir testi sorgulama ne demek?
  3. Kaymakamlıktan gelir tespiti nasıl yapılır?
  4. Genel Sağlık Sigortası ne kadar öderim?
  5. Gelir testi 1 3 ne kadar ne demek?
  6. Gelir testi nasıl sonuçlanır?

Genel sağlık sigortası primi neye göre hesaplanır?

Gelir testinde gelir testine giren kişinin yaşadığı hanedeki eş, evli olmayan çocuk, büyükanne ve büyükbabanın gelirlerinin toplamı dikkate alınır. Yani, gelir testine giren kişinin sadece kendi geliri değil, yaşadığı hanedeki bu kişilerin gelirlerinin toplamı dikkate alınır ve gelir belirlenir.

Gelir testi sorgulama ne demek?

Gelir testi, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşların gelirlerinin tespit edilmesi sonucunda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine olanak sağlayan bir testtir. ... GSS sahibi olmayanların, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için bu testi yaptırması gerekir.

Kaymakamlıktan gelir tespiti nasıl yapılır?

Test için kişinin bulunduğu il/ilçedeki kaymakamlıklar ve valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurulur. Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşlar verilen formları eksiksiz doldurur. Test için TC kimlik ve fotokopisi ile 2 adet vesikalık fotoğraf bulunmalı.

Genel Sağlık Sigortası ne kadar öderim?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3'ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Gelir testi 1 3 ne kadar ne demek?

Ücretsiz olarak prim ödemeden sağlık hizmeti alabilmeniz için gelir testi sonucunun kişi başına net asgari ücretin 1/3'ünün altında olması gerekiyor. Bu da şu demek. Şu anda yani 2021 yılında net asgari ücret asgari geçim indirimi hariç olarak 2.557,59 TL. Bu durumda asgari ücret 1/3 tutarı 852,53 TL olacaktır.

Gelir testi nasıl sonuçlanır?

Gelir testi yapan vatandaşlar sonuçları e-devlet sisteminden öğrenilebilir. E-devlet'e şifrenizle beraber giriş yaptığınızda arama bölümüne 'gelir testi' yazmanız ve karşınıza gelecek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Gelir Testi Sonucu Sorgulama sekmesine tıklamanız yeterlidir.