Elmanın içinde hangi vitaminler var?

İçindekiler:

  1. Elmanın içinde hangi vitaminler var?
  2. Elmanın içindeki asit nedir?
  3. Elmanın Faydaları Nelerdir?
  4. Yeşil elma hangi vitamin var?
  5. Elma kabuğunda hangi maddeler var?
  6. Yeşil ekşi elma neye iyi gelir?
  7. Elma kabuğunda hangi vitaminler bulunur?

Elmanın içinde hangi vitaminler var?

Vücut için önemli bileşenlerden olan niasin (B6), folat (B9), pantotenik asit (B5) de elmada bulunmaktadır. Elmanın sindirim sisteminin çalışmasında oldukça yüksek yararı vardır. İçerdiği lif hazmı kolaylaştırır. Yüksek miktarda C vitamini içeren elma, bağışıklık sistemini güçlendirmede de en iyi yardımcıdır.

Elmanın içindeki asit nedir?

Malik asit bir türlü meyve asidi olup birçok meyve ve sebzede doğal olarak bulunan organik bir bileşiktir. Malik asidin binlerce yararı bulunmaktadır. Malik asit özellikle ekşimsi meyvelerde ve elmada bulunan bir bileşiktir.

Elmanın Faydaları Nelerdir?

Elma; içerdiği besin lifi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kabızlığı önler. A, C, E ve antioksidan içermesi nedeniyle cildi besler yaşlanmayı geciktirir. B kompleks vitaminleri içermesiyle sinir sistemini korur ve kırmızı kan hücresi üretir.

Yeşil elma hangi vitamin var?

Yeşil elmalar K vitamini bakımından zengindir ve bu onlara kan pıhtılarını iyileştirme yeteneği verir. * Yeşil elma, cilt hücrelerini serbest radikallerin zararlarından uzak tutan ve aynı zamanda cilt kanseri riskini azaltan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır.

Elma kabuğunda hangi maddeler var?

Elma kabuğu ise elmadan bile fazla antioksidan içermektedir. Düzenli olarak elma kabuğu tüketen kişilerde, diyabete yakalanma riski düşmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan pektin maddesi, şekeri düşürmektedir. Bunlarla beraber, elma kabuğu, kolesterolü de düşürmektedir.

Yeşil ekşi elma neye iyi gelir?

Yüksek lif içeriğinden dolayı elma detoksifikasyon işleminde yardımcı olur. Karaciğer ve sindirim sistemini zararlı elementlerden uzak tutar. * Yeşil elma düşük yağ içeriğine sahiptir ve vücutta sağlıklı bir kan akışını korumaya yardımcı olur. Gelişmiş dolaşım kalp hastalıklarını ve felçleri önleyebilir.

Elma kabuğunda hangi vitaminler bulunur?

Elma kabuğunda bulunan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini sağlayarak kanser riskini azaltır. İçerdiği kuersetin ve C vitamini sayesinde, kolon ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı kalkan vazifesi görür.