Sümbülteber nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Sümbülteber nasıl yetiştirilir?
  2. Sümbülteber nasıl bir koku?
  3. Sümbülteber çiçeği nerede yetişir?
  4. Sümbülteber nasıl dikilir?
  5. Tuberose hangi Cicek?
  6. Iris Hangi çiçek?
  7. Sümbülteber ne zaman açar?
  8. İris çiçeği nerelerde yetişir?
  9. İris çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

Sümbülteber nasıl yetiştirilir?

Sümbülteber yetiştirilmesi, bakımı Sadece dışarıda açık havada yetiştirilir. Saatlerce güneş alan yerleri sever. Fakat yaz mevsiminde sürekli 35C derece ve daha fazla ağır sıcakların yaşandığı bölgelerde sümbülteber için sabah güneşi alan doğu cephe ya da akşamüstü güneşi alan kuzey-batı cephe daha uygun olur.

Sümbülteber nasıl bir koku?

SÜMBÜLTEBER: Nefis,mest edici,aģır tatlı ve narkoz etkisi yaratan bir koku yayan;yumuşaklığıyla öne çıkan zambak benzeri bir çiçektir. Değeri yüksek parfümlerde kullanılan pahalı bir esanstır.

Sümbülteber çiçeği nerede yetişir?

Bilimsel adı Polianthes tuberosa olan sümbülteber, asparagaceae / kuşkonmazgiller familyasından, çok yıllık ve soğanlı bir bitkidir. Anavatanı Meksika ve Güney Amerika'dır. Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişmektedir. Şerit şeklinde yaprakları vardır, çiçek tomurcukları glayöl gibi uzun bir sap üzerinde yer alır.

Sümbülteber nasıl dikilir?

Sümbülteber soğanı dikimi Sümbülteber soğanları bahar aylarında 30 cm aralıkla ve yaklaşık 3 cm derine dikilir. Dikim öncesi toprak havalandırılmalı, gevşetilmelidir. Dikimden hemen sonra can suyu derinlemesine verilir. Yeniden sulayana dek toprağın üst kısmının kurumaya başladığından emin olunuz.

Tuberose hangi Cicek?

Yaz sonunda kokulu, gösterişli çiçekler birçok tuberoz ampul bitki yol açar. Polyanthus lilyası olarak da bilinen Polianthes tuberosa, popülerliğini arttıran güçlü ve cazip bir kokusu vardır.

Iris Hangi çiçek?

Bununla beraberinde iris çiçeğinin anlamı Yunan dilinde "gökkuşağı" olarak bilinmektedir. Iridaceae ailesine ait olan bir bitki olan iris çiçeği, Akdeniz bölgesine özgü olan bir bitki türü olup bu çiçeğin Latince adı adı ise "Iris germanica L." olarak bilinen çok güzel bir çiçektir.

Sümbülteber ne zaman açar?

Bu nedenle çiçekleri solan çiçek sapını kesebilirsiniz. Sümbülteber yoğun kokulu çiçeklerini yaz sonlarında veya sonbaharın başlarında açar ve çiçekleri oldukça uzun ömürlüdür. Her bir kökte birkaç tane çiçek sapı üretebilir. Sıcaklığın ve nemin artışıyla çiçek kokusu oldukça artar.

İris çiçeği nerelerde yetişir?

Her iyi ve hafif yapılı bahçe toprağında çok az ışıkla kolayca yetişir. Yine de direk güneş ışığından hoşlanır. Drenajı iyi olan geçirgen, hafif kumlu ve kireçli toprakları sever. Ancak hemen hemen tüm bahçe topraklarında yetişebilir.

İris çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

Eğer buzdolabında tohum bekletmek ve soğuk uygulama adı verilen bu prosesle uğraşmak istemezseniz, tohumlarınızı Kasım ayı ortasında, dış mekanda geniş bir saksı içine ekebilirsiniz.