Çilingir anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Çilingir anlamı ne demek?
  2. Argoda çilingir ne demek?
  3. Çilingir hizmeti nedir?
  4. Çilingir hangi dilde?
  5. Çilingir sofrası Çilingir ne demek?
  6. Gizem ismi ne anlama gelir?
  7. Anahtarcıya ne denir?
  8. Çilingir hizmeti ne kadar?
  9. Çilingir ismi nereden gelir?
  10. Rakı sofrasına neden çilingir sofrası denir?
  11. Rakı çilingir sofrası ne demek?
  12. Gizem ismi hangi dilden?
  13. Çilingir kaç tl'ye kapı açar?
  14. Anahtar kopyalama nasil yapilir?

Çilingir anlamı ne demek?

Anahtarcı (Çilingir), işlemeyen kapı, kasa, oto, masa ve dolap gibi eşyaların kilitlerini açma, kilide ve anahtar numunesine göre anahtar, kilit montajı, kilit bakım ve onarım işlerini yapan kişidir.

Argoda çilingir ne demek?

Anahtarı yapan ve satan kimse anlamında olmakla birlikte, çilingir olarak gündelik yaşamdaki kullanımı esas olarak kilitli/kilitlenmiş kapıları açan kimse anlamındadır. Argoda ise, olumsuz anlamda gizli bir şekilde kilitleri açan kişi anlamında kullanılır.

Çilingir hizmeti nedir?

Çilingir kelime anlamıyla en basit olarak Kapı Açan , Kilit Değiştiren, Kapı Tamiri Yapan Kişidir.

Çilingir hangi dilde?

Türkçe dilinden alınan çilingir kelimesi anahtarcı anlamındadır. Ad sözcük, Ad halinde çilingir anlamına gelir. Ad dilinden alınan çilingir kelimesi Farsça chilingar anlamındadır.

Çilingir sofrası Çilingir ne demek?

Çilingir sofrası Moğollarda büyük törensel yemeklere verilen addır. ... Farsçaya şēlāngār, Moğolca'dan çorba demek olan şilü(n)/şölü(n) (bkz şölen: ziyafet) zamanla dönüşerek şimdiki hâlini aldı.

Gizem ismi ne anlama gelir?

Gizem en çok sevilen ve kız bebekler için sıkça kullanılan adlardan biridir. ... Aynı zamanda hoş telaffuzu ve karakteristik özellikleri ile bebeğinize hayatı içerisinde ayrı bir anlam katacaktır. Gizem İsminin Anlamı Gizem ismi 'aklın erişemediği' ya da 'çözülemeyen şey' ve 'sır' anlamlarına gelmektedir.

Anahtarcıya ne denir?

Kişilere çilingir denir. Çilingir demek Eski yıllara dayanan en eski mesleklerden birisidir. ... Günümüz teknolojisinde artık insanların işini makinalar aldı,seri üretimler olduğu için bu meslek demircilikten çıkıp sadece anahtarcı ve çilingirler ilgilenmektedir.

Çilingir hizmeti ne kadar?

Çilingir Çağırıldığında Dikkat Edilmesi Gerekenler
08:00 / 08:00 Arası [ Gündüz ]Fiyat ListesiFiyat Listesi
Kapı açma50 ₺ arası 70 tl70 ₺ arası 150 tl
Kilit değiştirme50 ₺ + Malzeme70 ₺ + Malzeme

Çilingir ismi nereden gelir?

Çeşit ve büyüklük bakımından tam bir ziyafet olan bu yemeklere, şimdiki anlam karşılığı çilingir olan 'şelangar' tanımı kullanılırmış 'Şelangar' Farsça bir kelime olup, zamanla günümüze çilingir olarak gelmiş. Moğolca'da ise çorba, şilün/şölün demekmiş.

Rakı sofrasına neden çilingir sofrası denir?

Çünkü çilingir sofrasındaki mezeler de tadımlık olacak kadar ufak porsiyonlar halindedir. İkincisi bu sofrada içilen rakıyla ilgilidir. ... İşte rakı bir çilingir marifetiyle insanın kişiliğinin kilidini açıp, onun gerçeklerini sergilenmesini sağladığı için, rakı içilen sofralara da çilingir sofrası denir.

Rakı çilingir sofrası ne demek?

Çilingir sofrası, Rakı içilen özenle hazırlanmış içki sofrası. Çilingir sofrası Moğollarda büyük törensel yemeklere verilen addır. Farsçaya şēlāngār, Moğolca'dan çorba demek olan şilü(n)/şölü(n) (bkz şölen: ziyafet) zamanla dönüşerek şimdiki hâlini aldı.

Gizem ismi hangi dilden?

Kök bakımından Türk dilinden türemiş olan Gizem: Akıl yordamıyla sonuçlandırılamayan, ilginç, kimsenin bilmediği şey anlamına gelir. Sır kelimesi ile eş anlamlıdır.

Çilingir kaç tl'ye kapı açar?

Çilingir Çağırıldığında Dikkat Edilmesi Gerekenler
08:00 / 08:00 Arası [ Gündüz ]Fiyat ListesiFiyat Listesi
Kapı açma50 ₺ arası 70 tl70 ₺ arası 150 tl
Kilit değiştirme50 ₺ + Malzeme70 ₺ + Malzeme

Anahtar kopyalama nasil yapilir?

Ham anahtar dediğimiz çoğaltım işlemi için en uygunu seçilir ve anahtar kopyalama makinasına yerleştirilir. Makina bir mengenedeki orjinali okurken aynı anda diğer mengenedeki ham anahtara gördüğü şekillerin aynısını kesme bıçağı ile keserek aynı şekili verir.