Kırlangıç yuvaları ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kırlangıç yuvaları ne işe yarar?
  2. Kırlangıç Yuvası Nasıl Yapılır?
  3. Kırlangıç kuşu evde beslenir mi?
  4. Kırlangıç ömrü ne kadardır?

Kırlangıç yuvaları ne işe yarar?

En önemli özelliğiyse cinsel gücü arttırmasıydı. Söylenene göre bu çorba, erkekleri bir boğaya çeviriyordu. Bu çorba sayesinde sperm kalitesi artıyor, doğan çocuklar daha sağlıklı ve akıllı oluyorlardı. Yani, kırlangıç yuvası çorbası tam bir 'ölümsüzlük iksiri'ydi.

Kırlangıç Yuvası Nasıl Yapılır?

Yuvalarını rüzgâr almayan ve güneşten etkilenmeyecek yerlere (binaların çatı altlarına, saçaklarına ve pencere oyuklarına) çamur ve kil kullanarak çanak şeklinde yapıyorlar. Dişi kırlangıç, erkeğinin tükürüğüyle harç ederek gagasıyla getirdiği çamuru toplar, saman ve otları düz duvara yapıştırarak yuvalarını kurarlar.

Kırlangıç kuşu evde beslenir mi?

Ne yazık ki kırlangıçlar, muhabbet kuşu vb kuşlar gibi kafeste beslenmeye pek uygun değildirler. Bülbül, kanarya, saka gibi kuşlar da güzel öterler, zevkler ve renkler tartışılmaz elbette ama hoşunuza gidebilir. Re: kırlangıçlar kafeste beslenebilir mi ? Kafese almak yerine orda kendi yuvasinda besleyin derim.

Kırlangıç ömrü ne kadardır?

İlkbahar ile birlikte ülkemize Afrika'dan göç eden minik kırlangıçların ömrü 9 yıldır. Yani kırlangıç 9 yıllık ömre, 9 seyahat-göç sığdırır. Lokman Hekim uzum ömrü için kartalın yaşam süresini seçmiş. O zamanlar kartalın 80 yıl ömrü olduğuna inanılırmış.