Hava kirliliği en çok nerelerde olur?

İçindekiler:

  1. Hava kirliliği en çok nerelerde olur?
  2. Türkiye'de hava kirliliği en çok nerelerde görülür?
  3. Türkiyenin en temiz havası olan yer neresidir?
  4. Türkiyede En güzel hava nerede?
  5. Dünyanın en temiz havası nerede?

Hava kirliliği en çok nerelerde olur?

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Mersin, Kocaeli, Edirne ve Erzurum`da hava kirliliği devam etmektedir.

Türkiye'de hava kirliliği en çok nerelerde görülür?

Türkiye'de 75 milyon insanın pek çok hastalığa neden olan kirli havayı soluduğu açıklandı.Hava kirliliğinin en yoğun olduğu kentlerin Bursa, Adana, Ankara, İstanbul, Iğdır, Şırnak, Muş, Manisa, Kahramanmaraş, Karabük, Çanakkale, Denizli, Zonguldak, Edirne – Keşan, Şanlıurfa olduğu belirtildi.

Türkiyenin en temiz havası olan yer neresidir?

Bakanlığın Hava Kalitesi İzleme Merkezi'ne bağlı Sürekli İzleme verilerinden alınan bilgilere göre havası en temiz şehir de Bursa oldu. Sanayi şehri olarak bilinen ve birçok sanayi kuruluşunun ilk tercih ettiği şehirlerden birisi olan Bursa'da hava kalite endeksi 10 olarak ölçüldü.

Türkiyede En güzel hava nerede?

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun son 3 yılda Türkiye'deki hava kirliliğinin geldiği boyutu anlatan raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye'nin havası en temiz ili Ardahan. Ardahan'ı sırasıyla izleyen iller ise Artvin, Rize, Kırşehir ve Tunceli. Havası en kirli iller ise Iğdır, Kahramanmaraş ve Afyonkarahisar.

Dünyanın en temiz havası nerede?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan Colorado Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, uzun süren çalışmalar sonucunda Antarktika Kıtası'nı çevreleyen Güney Okyanusu'nun Dünya'daki en temiz havaya sahip bölge olduğunu tespit etti.