ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nereden alınır?

İçindekiler:

  1. ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nereden alınır?
  2. Sonuc belgesi kontrol kodu nedir?
  3. Doğrulama Kodu KPSS sonuç nasıl alınır?
  4. Onay kodlu ÖSYM yerleşme belgesi nereden alınır?
  5. ÖSYM yerleştirme puanı nasıl öğrenilir?
  6. Belge Kontrol nedir?
  7. ÖSYM Sınav Sonuç nasıl öğrenilir?

ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nereden alınır?

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Doğrulama Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sayfası iletisi ile ulaşılmaktadır.

Sonuc belgesi kontrol kodu nedir?

Sonuç belgesi kontrol kodu, kurumlarca kendilerine sunulan belgelerin doğruluğu üzerine adayların şifrelerini paylaşmadan kontrol edebilmelerine yaramaktadır.

Doğrulama Kodu KPSS sonuç nasıl alınır?

https://sonuc.osym.gov.tr/ Daha sonra kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Karşınıza KPSS sonucunuz çıkacaktır. Sonuç sayfasında doğrulama kodu en altta yazar. Yukarıda en altta gösterilen SONUÇ BELGESİ KONTROL KODU kısmını başvuru yaparken ekran görüntüsü attığınızda atmanız gerekmektedir.

Onay kodlu ÖSYM yerleşme belgesi nereden alınır?

Devlet kurumlarına gitmeksizin, belge almak için kurulmuş olan e-Devlet platformu üzerinden ÖSYS sonuç belgesi almak mümkün. Sitede kendi adına oturum açtıktan sonra arama çubuğuna “ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi” yazıp arattığında ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi başlıklı bir arayüz karşına çıkıyor.

ÖSYM yerleştirme puanı nasıl öğrenilir?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden 26 Ağustos 2020 tarihinde saat 12.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir.

Belge Kontrol nedir?

Kontrol belgesi; ithalata konu malın cinsine göre tabi olduğu bakanlıklardan, ithalatı gerçekleştirebilmek için alınması gereken ve yalnızca tüzel kişiler tarafından alınabilecek (şahıs, limited veya anonim olabilir) bir izin belgesidir.

ÖSYM Sınav Sonuç nasıl öğrenilir?

Peki, sonuçlar nasıl öğrenilir? ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuç.osym.gov.tr” adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar sonuç bilgilerine bu sayfa üzerinden ulaşabiliyorlar.