Fırında yoğurt yaparken fırın kaç derece olmalı?

İçindekiler:

  1. Fırında yoğurt yaparken fırın kaç derece olmalı?
  2. Fırında yoğurt mayalama kaç derecede olur?
  3. Yoğurt mayalama kaç derecede olur?
  4. Tutmamış yoğurt nasıl değerlendirilir?

Fırında yoğurt yaparken fırın kaç derece olmalı?

Yoğurt kabı olarak küçük cam kavanozlar da kullanılabilir. Fırın 50 dereceye ya da varsa “yoğurt ayarı”na getirilip, tepsi fırının içine yerleştirilir. 50 derecede fırını 5 dk ısıttıktan sonra fırın kapatılır. Fırının kapağı açılmadan yoğurdun mayalanması sağlanır. Mayalanma süresi yaklaşık 4 ile 6 saat sürebilir.

Fırında yoğurt mayalama kaç derecede olur?

Eğer fırınınızda "yoğurt ayarı" olarak belirtilmiş bir ayar varsa bu ayarı kullanarak, yoksa fırını 50 derecede çalıştırarak bir süre bekleyin. 5 dakika yeterli olacaktır. 5 dakika sonra fırını kapatın, içine hazırladığınız mayalı sütü ağzı açık olacak şekilde yerleştirin ve bu şekilde 5-6 saat kadar mayalandırın.

Yoğurt mayalama kaç derecede olur?

Eğer 45 dereceden daha yüksek bir sıcaklık olur ise o zaman yoğurt ekşir. Aynı zamanda 45 dereceden daha az bir sıcaklık ortaya çıkar ise, o vakit yoğurt tutmayabilir. O yüzden mutlaka 45 derecelik bir sıcaklık yakalanmalı ve bu derece üzerinden yoğurt mayalanmalıdır.

Tutmamış yoğurt nasıl değerlendirilir?

Tutmayan ev yoğurdunuzu tarifte anlatıldığı şekliyle tekrar yoğurt haline getiremezseniz çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği süzdükten sonra kalan peynir altı suyunu dökmeyip poğaça ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz.