Temizlik ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Temizlik ne demek TDK?
  2. Temizlik kelimesi ne demek?
  3. Temizlik olmak ne demek?
  4. Eski dilde temiz ne demek?
  5. Ahlakça Lekesiz ne demek?
  6. Temizlik nedir uzun bilgi?
  7. Saf ve temiz ne demek?
  8. Temiz kelimesi hangi anlama gelir?
  9. Tasavvufta temizlik nedir?
  10. Temizlik nedir sağlık?

Temizlik ne demek TDK?

Temizlik ne demek TDK? a. 1. Temiz olma durumu, arılık (I), saffet, nezafet: “Kırk beş sene geçti, servi sandığının temizlik kokusu hâlâ burnumdadır.” -R. H. ... Temizleme işi: “Yaşlı, ak saçlı, temizlik meraklısı, temizlik mütehassısı bir adamdı.” -A.

Temizlik kelimesi ne demek?

Temiz olma durumu, saffet, nezafet. Temiz durma veya tutma durumu. Temizleme işi. Ortadan kaldırma, yok etme, öldürme.

Temizlik olmak ne demek?

Temizlik, lüzumsuz ve zararlı unsurlardan arınmak demektir. Temizlik sağlığımıza zarar verecek her türlü pas, toz, kir vb. gibi ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar olarak tanımlanabilir. ... Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir.

Eski dilde temiz ne demek?

ari / ârî Arı, temiz, saf.

Ahlakça Lekesiz ne demek?

Ahlâkça lekesiz, necip, nezih. İyi, düzgün, yoluna yöntemine uygun biçimde. Bir sıfatıyla kullanıldığında alay yollu iyice, adamakıllı, çok, anlamında kullanılır.

Temizlik nedir uzun bilgi?

Temizliğin en doğru tanımı şu şekilde yapılabilir; sağlığa zarar verecek her ortamdan korunmak için yapılacak, uygulamalar ve alınan her hijyenik önlemlerin tümü “temizlik” olarak tanımlanır. Temizliğin sadece ve sadece görünür kirlenme olduğunda yapılması yeterli değildir.

Saf ve temiz ne demek?

halis / hâlis Saf, temiz, hîlesiz, katkısız. Menfaat düşüncesi karışmadan sırf Allah için olan, riya ve gösteriş bulunmayan.

Temiz kelimesi hangi anlama gelir?

Kirli, lekeli, pis, bulaşık olmayan, pak. Özenle yapılmış, yanlışsız. Çok az kullanılmışveya hiç kullanılmamışolan, özürü olmayan. Ahlâkça lekesiz, necip, nezih.

Tasavvufta temizlik nedir?

İslâm dini, beden ve elbise temizliğini emrettiği gibi, kalp ve gönül temizliğini de emretmiştir. Beden ve elbise temizliği, görünen kir ve pisliklerin temizlenmesi anlamına gelir ve buna "maddî" (dış) temizlik denir. Dinimizin, üzerinde daha önem ve titizlikle durduğu temizlik ise kalp ve gönül (iç) temizliğidir.

Temizlik nedir sağlık?

Bu terimler aşağıda sıralanmıştır. Temizlik: Bir yüzey üzerinde mekanik ya da kimyasal etki gösteren ve estetik yönden görünümü bozan her türlü kirin ortamdan uzaklaştırılmasıdır.