Tüvtürk gecikme faizi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Tüvtürk gecikme faizi ne kadar?
  2. Araç muayene olmadan satılır mı?
  3. Tüvtürk gecikme cezası ne kadar?
  4. Tüvtürk gecikme zammı ne kadar?
  5. Muayenesi geçmiş araç trafik cezası ne kadar?
  6. Muayene olmadan motor satılır mı?

Tüvtürk gecikme faizi ne kadar?

Kanunun yayımlandığı tarihten (yayımlandığı ay dâhil) araç muayenesinin yapıldığı tarihe kadar; aylık %0,75 oranı esas alınacaktır. ödeyecektir.

Araç muayene olmadan satılır mı?

Çekme belgeli taşıtlar hariç, muayene süresi biten taşıtların satışının gerçekleşmesi mümkün değildir. Muayenesiz araç satışı yapılabilmesi için aracın çekme belgesine sahip olması gerekir. Trafikte çekilen araçların satışı noter eşliğinde gerçekleşebilir.

Tüvtürk gecikme cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Tüvtürk gecikme zammı ne kadar?

1 yıl gecikmiş bir otomobil 205 TL gecikme cezası yerine 17 TL, 2 yıl gecikmiş bir kamyon 529 TL gecikme cezası yerine 41 TL, 4 yıl gecikmiş bir minibüs 820 TL gecikme cezası yerine 50 TL, 4 yıl gecikmiş bir traktör 418 TL gecikme cezası yerine 31 TL ödeyecektir.

Muayenesi geçmiş araç trafik cezası ne kadar?

2021 Aracı Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar Oldu? 2021 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 314 TL'ye çıkmış durumda. Yani muayene yapılmış bir araçla trafiğe çıkıldığı zaman 314 TL değerinde ceza ödemek mecburiyetinde kalınmaktadır.

Muayene olmadan motor satılır mı?

TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.