Sivilce ve çiller nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Sivilce ve çiller nasıl geçer?
  2. Yüzdeki çiller kendiliğinden geçer mi?
  3. Çillerin geçmesi için ne yapılmalı?
  4. Çiller nasıl olur?

Sivilce ve çiller nasıl geçer?

Çillerden kurtulmak için maydanoz köklerinin kaynatarak limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla yüzünüzü sabah akşam silin. 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu eklenir. Bu karışım çillere karşı yüze günde 2–3 kere uygulanır.

Yüzdeki çiller kendiliğinden geçer mi?

Çocukluk döneminde çıkan çiller, ilk olarak 2 ila 3 yaşından itibaren gözle görünmeye başlar. Çocuklarda görülen efelit tipi küçük çiller genellikle tedaviye ihtiyaç kalmadan ergenlik döneminden sonra kaybolur. Erişkinlikte ortaya çıkan çiller ise kendiliğinden kaybolmaz.

Çillerin geçmesi için ne yapılmalı?

Yüzünüzü her gün limon suyuyla silerek çillerin oluşmasını önleyebilirsiniz. Fakat cildiniz kuru ise limon suyunu yarı yarıya sulandırmanız gerekir. Çillerin oluşmasını engellemek için her gün yüzünüzü ekşi süt ile yıkayabilirsiniz. Ardından yüzünüze nemlendirici ya da besleyici kremler uygulamalısınız.

Çiller nasıl olur?

Çiller ciltte görünen küçük, zararsız izlerdir. Genetik ve güneşe maruz kalma çillerin başlıca nedenleridir. Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki bir artış ve melanosit adı verilen toplam pigment üreten hücre sayısındaki artıştan kaynaklanmaktadır.