Sinüs kisti nedir?

İçindekiler:

  1. Sinüs kisti nedir?
  2. Sağ maksiller sinüste retansiyon kisti izlenmiştir ne demek?
  3. Sinüzit kisti nerede olur?
  4. Sağ maksiller ne demek?
  5. Sağ maksiller sinüs ne demek?
  6. Sinüzit ağrısı nerede olur?

Sinüs kisti nedir?

Sinüs kistleri ince bir zar ile çevrili, içi sıvı dolu iyi huylu oluşumlardır. Sinüs kistleri çoğunlukla belirti vermezler. Çok büyüdüklerinde ve sinüzite neden olduklarında ağrı veya dolgunluk hissine neden olabilirler. Sinüs kistlerinin oluşma nedeni bilinmemektedir.

Sağ maksiller sinüste retansiyon kisti izlenmiştir ne demek?

Retansiyon kistleri ince bir zar ile çevrili, içi sıvı dolu ve tamamen iyi huylu oluşumlardır. Kötü huylu tümörlere dönüşmezler ve vücutta başka yerlere yayılmazlar. Maksiller sinüsteki küçük kistlere müdahale edilmesine çoğunlukla gerek yoktur.

Sinüzit kisti nerede olur?

Kistler en sık maksiller sinüslerde gelişirler. Bu sinüsler en büyük sinüsler olduğu için gelişen kistler sinüs boşluğunda geniş bir büyüme alanı bulurlar (Şekil 1). Dolayısıyla çok uzun süre yakınmaya neden olmazlar.

Sağ maksiller ne demek?

Maksiller sinüs, üst çene kemiğinde, burun boşluğunun her iki tarafında simetrik olarak bulunan içi hava dolu anatomik boşluklardır.

Sağ maksiller sinüs ne demek?

Maksiller sinüs, üst çene kemiğinde, burun boşluğunun her iki tarafında simetrik olarak bulunan içi hava dolu anatomik boşluklardır.

Sinüzit ağrısı nerede olur?

Sinüzit oldukça şiddetli ağrılara neden olabilmektedir. Özellikle dört haftadan kısa süren sinüzitlerde kafa arkası, baş ağrısı, alın ve iki taraflı şakak ağrısı, omuza, dişlere, damağa ve buruna doğru yayılan ağrı, unutkanlık ve dalgınlık görülebilir.